Terveisiä tehtaalta!

Joro-Huviloiden tehtaalla mökkikausi on aina käynnissä, sillä hirsirakenteisia valmissaunoja, aittoja ja piharakennuksia valmistuu tasaisissa olosuhteissa ympäri vuoden. Työn sujumisesta pitää huolen työnjohtajana toimiva Perttu Turunen.

Juhannukseen valmistautuminen alkaa jo keväällä

Perttu Turunen on työskennellyt Joroisten Huutokoskella sijaitsevalla Joro-Huviloiden tehtaalla työnjohtajana kohta kaksi vuotta. Sinne hän ajelee päivittäin Varkaudesta.

”Olen rakentava työnjohtaja, eli osallistun myös itse hirsikehikoiden kasaamiseen ja rakentamiseen. Meillä on puolenkymmentä työntekijää, joiden nokkamiehenä olen. Lisäksi vastaan esimerkiksi tavaran laskemisesta ja muista tehtaan juoksevista asioista”, Perttu kertoo.

Näin talvella tahti Joro-Huviloiden tehtaalla on vielä hiukan rauhallisempi, mutta kevään lähestyessä vauhti kiihtyy joka vuosi.

”Kyllä se keväästä alkaa se kiirehulina, kun juhannukseksi kovasti tehdään mökkiä valmiiksi. Moni asiakkaamme haluaa juhannukseksi mökin, että pääsee loman viettoon, joten me teemme koko kesän täyttä päivää pitkälle syksyyn. Pyrimme kuitenkin koko ajan enemmän siihen, että talvikin saataisiin yhtä työteliääksi”, Perttu sanoo.

Perttu rakentaa terassin kattoa.

Laatu ennen kaikkea

Vaikka tehtaalla olisi kuinka kiirettä, laadusta ei poiketa koskaan. Kaikki tuotteet valmistuvat aina laadukkaasti suomalaisista materiaaleista ja suomalaisella työllä.

”Varmistamme tuotantotavoillamme sen, että jokainen tuote on hyvälaatuinen ja eikä laatuvaihtelua pääse tulemaan. Lovilinja meillä on koneistettu, mutta kaikki muut tuotannon vaiheet tehdään käsityönä. Esimerkiksi paneloinnit ja lattianteot ovat perinteisiä käsinrakentamisvaiheita, joissa rakentaja näkee laadun saman tien jo työtä tehdessään”, Perttu selittää.

Lisäksi tärkeässä roolissa ovat tietysti materiaalit, joista tuotteet valmistuvat.

”Vaadimme myös tavarantoimittajalta hyvät tuotteet. Hirsiaihiot tulevat meille Kainuusta ja muut puutavarat Puumerkiltä. Kaikki käyttämämme puu on suomalaista”, Perttu kertoo.

Osa laadukkuutta on se, että tuotteet pystytään valmistamaan ja toimittamaan asiakkaille aikataulussa. Siihen päästään, kun tuotanto on tehokasta ja hyvin organisoitua.

”Järjestelmällisyyttä pitää olla, että tuotteet saadaan nopeasti ja laadukkaasti valmiiksi. Työvaiheiden pitää olla hyvin järjestyksessä. Tällä tavalla keskikokoisen hirsirakennuksen tekoon menee yleensä 1–2 viikkoa varustelujen määrästä riippuen.”

Perttu täyttää tuotteen tarkastuspöytäkirjaa osana laadunvalvontaa.

Asiakkaiden auttamiseen on aina aikaa

Perttu on työssään paljon tekemisissä myös asiakkaiden kanssa: paikan päällä tehtaalla, puhelimen kautta ja toisinaan lähialueille kuljetettavien tuotteiden toimitustilanteissakin.

”Moni asiakkaista käy tehtaalla katsomassa rakennusten laatua ja valmistusta, kun sattuvat olemaan ohiajomatkalla. Meille voi tulla käymään ihan pelkästä mielenkiinnostakin”, Perttu kannustaa.

”Puhelimitse minut tavoittaa helposti tehtaalta. Usein esimerkiksi puuosatoimituksen tilanneet asiakkaat saattavat soitella ja kysellä neuvoja rakentamiseen. Sitten neuvomme ja selvittelemme, mikä hirsi kuuluu mihinkin.”

Parasta työssä on Pertun mielestä työporukka sekä sen käsissä syntyvät tuotteet.

”Kun näkee valmiin tuotteen ja työnjäljen, se on hienoa. Tässä työssä pääsee näkemään kaikki tuotannon vaiheet hirsiaihiosta valmiiseen saunamökkiin.”

Laadun tarkkailu käynnissä hirsilinjaston salvuukoneella.

Tutustu tuotevalikoimaamme ja tilaa Pertun sekä muun työporukan käsin tekemä hirsirakennus!