Pihasauna on kodin sydän

Pihasaunojen suosio on mukavassa kasvussa, eikä ihme! Miten on, onko sinun pihassasi tilaa saunalle?

Pihasauna kuuluu suomalaisiin perinteisiin

Vielä viime vuosisadan alkupuoliskolla suurin osa saunoista oli pihasaunoja. Niissä koettiin koko elämän kiertokulku syntymästä kuolemaan, ja sauna liittyi vahvasti elämän juhlahetkiin: juhannuksiin, jouluihin ja lauantaihin. Samalla siitä tuli tärkeä osa hyviä muistoja, jotka säilyvät mielessä loppuelämän.

Kun kaupungistuminen eteni ja sähkökiukaat yleistyivät, saunoja alettiin rakentaa talojen sisätiloihin. Se onkin tietysti käytännöllistä ja helpottaa arkea, mutta moni on sitä mieltä, että sisäsaunassa tunnelma ei ole sama kuin pihasaunassa.

Viime vuosina pihasaunat ovatkin kokeneet ilahduttavan uuden nousukauden ja niitä hankitaan yhä useammin myös taajama-alueelle.

Moderni pihasauna on luksusta kaikessa yksinkertaisuudessaan

Vaikka nykyään pihasauna halutaan yleensä hankkia nimenomaan elämyksellisyyden takia, löytyy sille myös päteviä järkiperusteluja. Pihasauna tuo esimerkiksi lisätilaa: saunarakennukseen voi yhdistää vaikkapa vierashuoneen. Erillinen pihasauna myös säästää asuintalon rakenteita saunomisen aiheuttamalta kosteudelta. Perinteiseen tapaan valmistettu hirsinen pihasauna kestää kosteuden ilman erillisiä kosteussulkuja, kun tuulettamisesta huolehditaan oikein.

Pihasauna on kuitenkin nykysaunojille ennen kaikkea elämänlaadun parantamista ja luksusta, josta on luvallista nauttia – rauhoittumista kiireisen arjen keskellä, kosketuspintaa aikaisempien sukupolvien elämään ja puhdistautumista niin fyysisesti kuin henkisestikin. Yksinkertaisten asioiden äärellä mieli lepää ja akut latautuvat.

Pihasaunaan on ilo kutsua myös seuraa! Yhteisiin hetkiin perheen ja ystävien kanssa pihasauna tarjoaa puitteet, jotka sopivat kaikille vauvasta vaariin. Kesällä pihasauna voi tehdä koko pihapiiristä kesämökkimäisen, mutta yhtä hyvin pihasaunassa kelpaa saunoa myös talvella. Se vasta onkin tunnelmallista!

Moni mallistomme sauna sopii pihasaunaksi

Olemme toimittaneet pihasaunoja asiakkaillemme eri puolille Suomea ja hyvin monenlaisiin pihoihin. Meidän kanssamme onnistuvat joustavuuttakin vaativat pihasaunaprojektit: esimerkiksi Pesosten pihasauna nostettiin nosturilla talon yli lähelle rantaa Varkaudessa, Jaakolat saivat täsmälleen toiveidensa mukaisen pihasaunan Lempäälään ja kuopiolaisten Sipilöiden pihasaunaa varten suunniteltiin uusi, taajama-alueen rakennusvaatimukset täyttävä nurkkamalli.

Mietitkö jo, millainen sinun pihasaunasi olisi? Tutustu esimerkiksi pihasaunoiksi mainiosti sopiviin Valoon, Jadeen ja Elliidaan. Autamme myös mielellämme muokkaamaan valmiista malleistamme sinulle sopivan, jos mielessäsi on erikoistoiveita.