Mökkisauna valmistuu talkoilla tee-se-itse-pakettitoimituksesta

Mökki on rakas paikka ja tärkeä osa kesää tuhansille suomalaisille. Sinne paetaan arjen kiireitä nauttimaan luonnon rauhasta. Toisaalta mökki saattaa olla kivenheiton päässä kotoa, jolloin voi piipahtaa illaksi saunomaan ja palata virkistyneenä minilomalta takaisin keskelle työviikkoa. Olipa mökkisi missä tahansa, mökkisauna on ehdoton osa kokonaisuutta. Moni haaveileekin omasta saunasta – ja mieluusti tietty veden äärellä.

Kun sauna pitää uusia, kannattaa harkita tilaisuuden hyödyntämistä hyvän porukan kasaamiseen ja yhteiseen tekemiseen. Mökkisaunan rakentaminen talkoovoimin on edullista, nopeaa ja mukavaa – säävarauksella. Joro-Huviloiden pakettitoimitus tekee talkoiden järjestämisestä helpompaa, kun lähes kaikki tarvittava työkaluja ja joitakin kiinnitystarvikkeita lukuun ottamatta tulee valmiina pakettina.

Nyt syksyn 2023 puuosatoimitukset -10 % etuhintaan!

Huolellinen valmistelu varmistaa talkoiden onnistumisen ja lopputuloksen

Talkoiden järjestämisessä on tärkeää huomioida, että paras tulos syntyy huolellisesti tehdystä valmistelutyöstä. Ensin hahmotellaan talkooporukan määrä ja sopiva aikataulu, jonka jälkeen aletaan sopia asioita selkeäksi. Esimerkiksi saunamökin hirsikehikon kasaustalkoot kannattaa sopia melko pian toimituspäivän varmistumisen jälkeen. Näin pitkää varastointia ei tarvita.

Kannattaa myös sopia etukäteen, mitä työkaluja kukin tuo mukanaan. Jos jokaisella on omia käsityökaluja ja joltakin löytyy käyttöön katkaisu- tai jiirisirkkeli, ruuvinväännin ja naulapyssyt, aletaan olla jo melko pitkällä. (Kirjoitimme tarkemmin, millaisia työkaluja missäkin työvaiheessa tarvitaan. Voit lukea artikkelin tästä.)

Tämän jälkeen talkoiden järjestäjä varmistaa, että muut mahdollisesti pakettitoimitukseen kuulumattomat tarvikkeet, kuten kiinnitystarvikkeet ja esimerkiksi sisä- ja ulkopintojen maalit ovat saatavilla, jos tarkoitus on tehdä muutakin kuin kasata hirsikehikko.

Lisäksi talkoiden valmistelussa on hyvä huomioida mahdolliset ruokailujärjestelyt ja majoitus, jos talkoot venyvät useammaksi päiväksi. Jos porukkaa on tulossa enemmänkin, voidaan myös valita vastuuhenkilöitä eri tehtäviin, kuten ruokailun järjestämiseen ja työkalujen ylläpitoon.

Valmis hirsikehikko nopeuttaa rakentamista

Joro-Huviloiden puuosatoimitus sisältää valmiin hirsikehikon sekä muun tarvittavan puutavaran, jotta talkoissa päästään nopeasti itse asiaan. Tekeminen on nimittäin mukavampaa, kun tulostakin syntyy.

Tärkeintä on, että joukossa on joku, joka ymmärtää rakennustekniset kuvat ja piirustukset. Tällainen henkilö toimii rakentamisen tulkkina ja pystyy ohjaamaan muita talkoolaisia oikeisiin työvaiheisiin. Lisäksi ammattiosaamista tarvitaan mahdollisiin sähkö- ja putkitöihin.

Kun hirsikehikko on valmiina, päästään nopeasti käsiksi katto- ja pintatöihin. Talkooporukka voi yhdessä asentaa kattovasat, laittaa kattolaudoituksen paikoilleen, asentaa katemateriaalit sekä asentaa ikkunat ja ovet. Tässä vaiheessa jokainen talkoolainen voi osallistua omien kykyjensä ja kiinnostuksensa mukaan. Jotkut voivat olla taitavia runko- ja kattotöissä, kun taas toiset ovat hyviä sisustuspuuhissa.

Asennusvalmiin hirsikehikon ansiosta sekä runko että sisä- ja ulkoseinien pinnat valmistuvat yhtä aikaa. Työ etenee hyvin, näkyvää pintaa syntyy nopeasti ja talkooporukka voi pian ihailla valmista mökkisaunaa.

Yhdessä tekeminen takaa elämykselliset löylyt vieraille

Mikäli saunaa ei rakenneta heti valmiiksi, hyviin tapoihin kuuluu kutsua talkooporukka myös nauttimaan löylyistä jälkikäteen. Kun talkooporukka kokoontuu yhteisen tavoitteen eteen, syntyy erityinen yhteishenki ja hyvä fiilis. Tätä kannattaa ylläpitää myös jatkoa ajatellen – koskaanhan ei tiedä, milloin täytyy järjestää isommat pihatalkoot tai rakentaa vaikka aitta.

Joka tapauksessa on varmaa, että saunassa, jonka rakentamiseen on itse osallistunut, löylyt ovat ihan omaa luokkaansa.

Nyt syksyn 2023 puuosatoimitukset –10 %

Tarjoamme loput syys–joulukuun 2023 pakettitoimitukset edullisesti 10 % alennuksella. Tarjous koskee sekä räätälöityjä että vakiomallisia puuosatoimituksia, ja se on voimassa niin pitkään kuin vapaita toimitusaikoja riittää.

Tutustu tarjoukseen ja kysy lisää myyjiltämme!