Täydellinen hirsirakennus voi syntyä muokkaamalla valmiita malleja

Ikkunan siirto mökin aurinkoisemmalle seinälle, metri lisää pituutta tuvan puolelle tai enemmän tilan tuntua poistamalla turha väliseinä – kaikki nämä ja monet muut muokkaukset onnistuvat Joro-Huviloiden malleissa. Tärkeintä on, että rakennuksesta tulee käyttäjälleen mieleinen.

Valmismalliinkin voi tehdä muutoksia

Sivuillamme on tällä hetkellä 16 erinäköistä ja -kokoista saunamallia, 14 aittamallia ja 10 versiota erilaisista piharakennuksista. Valikoima ei kuitenkaan rajoitu siihen, sillä malliston tuotteiden muokkaamiseen on lähes rajattomat mahdollisuudet.

Sivuillemme olemme koonneet mallit, jotka ovat olleet asiakkaidemme keskuudessa kaikkein suosituimpia. Niiden pohjalta hirsirakennuksen hankintaa suunnittelevan on helppo hahmottaa, millainen oma rakennus voisi olla. Jos itselle sopiva malli löytyy valmiina, hyvä! Jos ei, niin se ei haittaa.

Itse asiassa on enemmän sääntö kuin poikkeus, että valmiisiin malleihin tulee joitakin muutoksia. Jokainen rakennus kuitenkin tulee yksilölliselle paikalle ja omanlaiseensa käyttöön, joten hienosäätö on monesti tarpeen. Meille mallin muokkaaminen ei tuota ongelmia – eikä välttämättä edes lisäkuluja asiakkaalle.

Samat materiaalit, sama hinta

Pienimmät muutokset, kuten ikkunoiden ja ovien paikkojen vaihtamiset tai väliseinän siirto, eivät vaikuta tuotteen hintaan millään tavalla. Pääsääntönä on, että jos materiaalin määrä pysyy alkuperäiseen malliin verrattuna samana, myös hinta pysyy samana. Pienten muutosten vaatimista suunnittelu- ja muutostöistä emme ota erikseen maksua.

Malleihin on tarvittaessa helppo tehdä pieniä lisäyksiä: ylimääräisiä ikkunoita ja ovia tai väliseinättömään malliin väliseinä. Kun materiaalin määrä lisääntyy, nousee hintakin vähän. Tällaiset matalan kynnyksen muutokset onnistuvat kuitenkin hyvin vähällä vaivalla ja pienellä hinnan muutoksella. Samaan kategoriaan kuuluvat esimerkiksi ovien ja ikkunoiden kokomuutokset tai pienet mallinmuutokset.

Rakennuksen koon kasvattaminen tai pienentäminen ovat yleensä mahdollisia

Jos rakennus on muuten mieleinen mutta liian pieni, ei ole ongelma muuttaa sitä vähän suuremmaksi. Joidenkin mallien lisävarustevalikoimassa on jo valmiiksi olemassa laajennuspaketti, joilla saa taiottua lisätilaa muutaman neliön verran. Esimerkiksi Elliida- ja Jade-saunamökeissä on tällainen mahdollisuus. Muidenkin mallien kokoa on mahdollista muuttaa, tietyt rakennustekniset rajoitteet toki huomioon ottaen.

Joskus mallin muuttaminen voi myös pienentää kustannuksia. Kun rakennuksen pinta-alaa pienennetään tai jotain itselle turhaa jätetään pois, hintaakin saadaan matalammaksi.

Pakettitoimituksissa rakennusten koon muutosmahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat. Valmistoimituksissa sen sijaan pitää huomioida rakennuksen mitat kuljetuksen mahdollistamiseksi. Korkeintaan 3,5 metriä leveä toimitus saadaan kuljetettua ilman leveän kuljetuksen vaatimia järjestelyjä, jolloin toimitushinta määräytyy sivuillamme ilmoitetun hinnoittelun mukaisesti. Kun leveys ylittää 3,5 metriä, tarvitaan kuljetukseen yksi etuauto, ja 4 metrin ylityttyä kaksi autoa. Näissä tapauksissa kuljetuskustannukset nousevat luonnollisesti hiukan korkeammiksi.

Isoin yhdessä osassa, kokonaisena toimittamamme valmisrakennus on ollut pinta-alaltaan 25 m2, 7 m x 3,5 m. Se alkaa myös olla suurinta kokoluokkaa, jota pystymme tehtaallamme sisätiloissa tekemään. Tähän kokoon asti mallien variaatioissa on kaikki mahdollisuudet käytettävissä asiakkaan toiveiden mukaan.

Näin muokkasimme Valo-aittaa asiakkaallemme

Valo-aitan perusmalli on kooltaan 3170 x 7070 mm ja sisältää väliseinän, isot ikkunat ja kaksi ulko-ovea.

Muunsimme mallia asiakkaan toiveiden mukaan niin, että aitasta tuli kooltaan hiukan pienempi (3070 x 6070 mm), väliseinä poistettiin, ikkunoita vähennettiin ja niiden kokoja muutettiin sekä toinen ulko-ovi poistettiin.

Muokkausten myötä tuotteesta tuli asiakkaalle huomattavasti edullisempi, kun valmistukseen kului vähemmän materiaaleja. Ja mikä tärkeintä, lopputulos oli heidän käyttötarkoitukseensa sopivampi.

Alusta asti omien piirustusten mukaan tehty hirsirakennusmalli

Ääripään vaihtoehtona hirsirakennukset voidaan toteuttaa täysin oman räätälöinnin pohjalta.

Tätä varten sivuiltamme löytyvät Oma-mallit, joiden kautta voi pyytää tarjouksen itse piirretyn pohjakuvan tai rakennusteknisten kuvien perusteella. Rakennuksen hinta muodostuu täysin käytettävien materiaalien ja niiden määrien mukaan. Kustannukset siis muodostuvat mm. kerrosalan, seinäkoron, väliseinien määrän ja valittujen materiaalien, toimitussisällön ja varusteiden mukaan.

Oman mallin toteutuksesta voit lukea lisää myös referensseistämme:

Toiveiden mukaan räätälöity saunapaketti

Yhteistoimituksena valmisaitta ja mittatilaussauna

Millainen sinun unelmiesi hirsirakennus olisi? Sivuiltamme löydät monenlaisia ideoita rakennuksen toteuttamisen avuksi – joko valmiiksi sopivan mallin tai ehkä muutaman hyvän, joiden ominaisuuksia yhdistämällä syntyy täydellinen kokonaisuus sinun tarpeisiisi. Tutustu tuotteisiimme ja kysy meiltä lisää!