5 syytä hankkia pihasauna

Pihasauna löytyy yhä useamman omakotitaloasukkaan pihapiiristä, asuttiin sitten maalla tai kaupungissa. Meidänkin toimittamistamme saunoista iso osa löytää paikkansa ostajan kotipihasta. Ja mikäs sen fiksumpaa: pihasaunan hankkimalla voi yhdistää näppärästi nykyaikaisen asumisen ja perinteisen mökkikulttuurin parhaat puolet.

1.    Rentoudu ja irtaudu arjesta pihasaunassa

Sauna on paikka, jossa on helppo unohtaa päivän stressi ja kiire, rentoutua sekä henkisesti että fyysisesti. Kun sauna on omassa pihassa, tuo mahdollisuus on olemassa joka ikinen päivä ilman sen kummempia järjestelyjä, kesällä ja talvella. Sisäsaunaan verrattuna irtautuminen arjesta onnistuu pihasaunassa vielä paremmin: läheisestä sijainnista huolimatta se on erillinen maailmansa, jossa voi rauhoittua omien ajatusten pariin ja saada hetken verran omaa rauhaa – tai pyytää vaikka ystävät mukaan viettämään saunailtaa.

2.    Tuo viihtyisyyttä omaan pihaan

Hirsinen pihasauna on nätti kuin mikä, kun sen vielä viimeistelee mieleisekseen. Värit voi valita talon tyyliin sopiviksi, niin pihapiirin rakennuksista tulee yhtenäinen, kaunis kokonaisuus. Pihasaunan terassilla vilvoitellessaan omaa kotipihaa on mukava ihailla. Ihan huomaamatta pihasta saattaa muotoutua pieni mökkiparatiisi, joka houkuttelee viettämään entistä enemmän aikaa ulkoilmassa.

3.    Nauti vanhan ajan nostalgiasta

Vajaa vuosisata sitten kaikki saunat olivat vielä pihasaunoja. Ne olivat vahvasti mukana koko elämän kiertokulussa: saunassa synnyttiin, saunotettiin morsiamet ja sulhaset ennen häitään sekä pestiin vainajat. Saunomalla aloitettiin juhannuksen ja joulun vietto, ja lauantaisaunassa peseydyttiin vapaapäivää, sunnuntaita varten. Suomalaisessa perinteessä saunalla on aina ollut tärkeä merkitys, joka on siirtynyt sukupolvelta toiselle. On hieno ajatus siirtää sitä taas osaltaan eteenpäin omille lapsille ja lapsenlapsille, omassa pihasaunassa saunomalla.

4.    Välty ajomatkoilta mökille

Kun verrataan pihasaunaa ja erillistä mökkiä, erona ovat monet sadat vuosittain ajetut kilometrit. Pihasaunojaa ei tuntien autossa istuminen rasita eikä saunomaan lähtemisestä tule bensakuluja. Voi keskittyä rauhassa olennaiseen eli saunomiseen. Erityisesti lapsiperheille tämä vaihtoehto voi olla paljon mukavampi. Ja säästöistä puheen ollen, pihasaunan hankkijan ei tarvitse ostaa erillistä tonttiakaan, kun se löytyy jo omasta takaa.

5.    Hyödynnä pihasaunan helppo valmistoimitus

Pihasaunaa hankkiessaan ei ole pakko ryhtyä rakennusprojektiin, jos nyt ei aivan välttämättä halua. Valmistoimituksena saunan saa juuri sellaisena kuin haluaa, sovitulle paikalle ja kohtuulliseen hintaan. Rahoitusmahdollisuutta hyödyntämällä maksaminenkin onnistuu sopivissa kuukausierissä joustavalla takaisinmaksuajalla.

Valmissaunoistamme erityisesti Jade ja Elliida ovat olleet suosittuja valintoja kotipihan pihasaunoiksi. Tutustu niihin ja muihin saunamalleihimme täältä ja pyydä tarjous sinulle mieleisestä mallista!