Saunan tai aitan perustusten rakentaminen – Hyvä perustus tee-se-itse-paketille

Kun suunnittelet saunan tai aitan rakentamista tee-se-itse-paketin avulla – esimerkiksi Joro-Huviloiden puuosatoimituksesta, yksi tärkeimmistä vaiheista on perustusten rakentaminen. Hyvin toteutettu perustus varmistaa rakennuksen vakauden ja kestävyyden.

Riittävä sorapatja, routaeristys ja salaojitus

Perustusten rakentaminen alkaa pintamaiden kaivamisesta ja riittävän vahvasta sorapatjasta. Sorapatjan tulee olla tasainen ja riittävän paksu, jotta se kestää rakennuksen painon ja jakaa sen tasaisesti maaperälle. Tarvittaessa kannattaa myös huomioida routaeristys, erityisesti jos rakennat savimaalle. Routaeritys auttaa estämään maan jäätymisen ja sulamisen aiheuttamia vaurioita rakennuksen perustuksiin ja vähentää rakennuksen liikkumista ja vääntymistä roudan mukana.

Maaperästä riippuen myös salaojitus on yleensä suositeltava hoitaa kuntoon. Salaojitus auttaa estämään sade- ja muiden vesien pääsyn anturan alle estäen näin ollen myös roudan aiheuttamia liikkumisia ja vääntymisiä.

Antura ja pilariperustus

Perustukset mökkipihan rakennuksille ja terasseille voidaan toteuttaa tavallisesti anturan ja pilariperustuksen avulla. Anturat voidaan valaa ja raudoittaa anturatassuiksi. Ne toimivat sorapatjan ja tarvittaessa routaeristeen päällä olevana tasaisena alustana. Anturan päälle asennetaan P240-pilariharkoista koostuvat paalut, joiden sisään valetaan pilariraudat. Tämä muodostaa tukevan ja kestävän pilariperustuksen.

Ruuvipaaluperustus vai harkkoperustus

Kohteesta ja maaperästä riippuen voit harkita myös ruuvipaaluperustuksen käyttöä. Kannattaa kuitenkin huomata, että emme tarkoita tässä yhteydessä käsityönä asennettavia ruuvipaaluja vaan järeitä koneellisen asennuksen vaativia versioita. Suosittelemme kuitenkin harkkoperustuksen rakentamista, sillä se sopii useimpiin käyttökohteisiin ja harkkorakentaminen on tavallisesti mökkimaastossa ehkä jopa helpompaa.

Laajemmat rakennukset ja valut

Suuremmissa rakennuksissa saatetaan tarvita raudoitettu valu koko anturalinjaan, pilarilinjan alle. Näin rakennuksen pilarit sidotaan valulla toisiinsa, mikä vahvistaa rakenteen kestävyyttä ja tasaa kuormituksen tasaisesti. Mikäli et ole varma tarvittavan perustuksen laajuudesta, kysy rohkeasti myyjiltämme lisää.

Noudata aina rakennuksen mukana tulevia pilarikuvia
Jokainen Joro-Huviloiden puuosatoimitus ja valmisrakennus sisältää aina perustuksen mittakuvat. Niistä saat selkeän ohjeistuksen perustus pilarien sijainneista. On tärkeää noudattaa näitä ohjeita tarkasti, jotta rakennus on tuettu perustukselle oikeista kohdista.

Nyt syksyn 2023 puuosatoimitukset –10 %

Tarjoamme loput syys–joulukuun 2023 pakettitoimitukset edullisesti 10 % alennuksella. Tarjous koskee sekä räätälöityjä että vakiomallisia puuosatoimituksia, ja se on voimassa niin pitkään kuin vapaita toimitusaikoja riittää.

Tutustu tarjoukseen ja kysy lisää myyjiltämme!