Hirsi on saunojen ja aittojen rakennusmateriaalina voittamaton

Hirsirakentamisella on Suomessa pitkät perinteet, eikä syyttä. Saunojen, aittojen ja mökkien rakennusmateriaalina hirsi on kestävä, laadukas, turvallinen ja kaunis.

Yksinkertaisuus on taas valttia rakentamisessa

Hirsirakennuksia on tehty Suomessa jo useiden satojen vuosien ajan. Lähivuosina hirsirakentaminen on lähtenyt uuteen nousuun, kun sisäilmaongelmat ovat puhuttaneet Suomessa.

Hirrestä tehdään mökkien, saunojen ja aittojen lisäksi paljon myös omakotitaloja. Siitä on alettu rakentaa jopa julkisia rakennuksia, kuten kouluja ja päiväkoteja. Tärkeä syy suosioon on se, että hirsirunkojen yksinkertainen seinärakenne on turvallinen ratkaisu sisäilman terveyden kannalta. Se ei sisällä kosteuden kerääntymiselle otollisia kerroksia.

Hirsiseinän rakenne on jykevä mutta hengittävä, eikä oikein rakennettu hirsirakennus homehdu käytännössä ikinä. Siksi se on turvallinen valinta terveydestään huolehtivalle ihmiselle ja kestää hyväkuntoisena sukupolvelta toiselle.

Suomalaista hirsirakentamisen laatua

Jotta hirsi materiaalina pääsee oikeuksiinsa, on rakennuksen suunnittelun ja toteutuksen myös oltava ammattitaitoista. Laadukkaasti tehty hirsirakennus on ulkonäöltään tyylikäs, käytännössä toimiva ja ominaisuuksiltaan nykyajan vaatimuksiin vastaava.

Kun hirsirakennuksen valmistusprosessi on suunniteltu ja hiottu tarkkaan, rakentamisen virheille ei jää sijaa. Joro-Huviloiden hirsirakennukset tehdään aina tehtaalla niin valmiiksi kuin mahdollista, jolloin valmistusolosuhteet ovat vakaat ja lopputulos on varmasti sellainen kuin pitääkin.

Tehtaalla käyttövalmiin rakennuksen valmistus onnistuu aina nopeammin kuin jos se tehtäisiin paikan päällä tontilla. Kun valmis rakennus sitten toimitetaan asiakkaalle, täysin käyttökuntoon asentamiseen ei kulu yleensä kuin tunti – jos sitäkään.

Luonnonläheistä kauneutta

Mikä muu rakennusmateriaali sopisi suomalaiseen luontoon yhtä hyvin kuin hirsi? Jo mielikuva hirsimökistä sisältää hyvän mielen, luonnon rauhan ja leppoisan tunnelman.

Suomalaisesta männystä valmistettu hirsi on saumaton osa ympäröivää luontoa, oltiin sitten maalla tai kaupungissa. Käsittelemättömänäkin, puunvärisenä, perinteinen hirsi on kaunis katsella. Yleensä höylähirsipinnat on kuitenkin eduksi käsitellä pian, sillä suojaamaton puupinta ei säily pitkään sinistymättä. Sopivan värisellä maalipinnalla hirsirakennuksen saa istumaan täydellisesti myös modernimpaan ympäristöön.

Kotimainen hirsi ei koskaan mene pois muodista.

Tutustu hirsirakennuksiimme sivuillamme ja jos tarvitset lisätietoa, ota rohkeasti yhteyttä meihin.

» Ota yhteyttä