Talvi – hirsirakentajan parasta aikaa

Pakettitoimituksena hirsirakennuksensa hankkiville loppuvuosi on erinomainen ajankohta laittaa projekti alulle. Nyt vain äkkiä perustusten tekoon, niin rakentamiselle on koko talvi aikaa.

Hirsirakennusten pakettitoimituksissa on varaa valita

Talvi on monestakin syystä hyvä vuodenaika pakettitoimituksena tilatun hirsirakennuksen pystyttämiselle. Omatoimiselle rakentajalle pakettitoimitus on näppärä ratkaisu: pakettiin kuuluu kehikko ja sopimuksen mukaan myös täydellinen puuosatoimitus sekä katemateriaalit. Paketin yhteydessä toimitetaan aina hirsikuvat, joiden mukaisesti kehikko on helppo kasata.

Pakettitoimituksena meiltä on saatavilla yhteensä 16 erikokoista saunamökki- ja saunamallia, 14 aittamallia ja 10 erilaista piharakennusmallia aina autotallista kesäkeittiöön ja varastoon. Jos näistä ei löydy juuri sopivaa vaihtoehtoa, malleja on myös mahdollista muunnella.

Kun perustukset on tehty sulan maan aikaan, hirsirungon kasaus onnistuu mainiosti talviolosuhteissa. Toki se vaatii liukkauden, kylmyyden ja lumentulon huomioon ottamista, mutta talvirakentamisella on omat selkeät etunsa.

Talvitoimitus on varma ja ruuhkaton

Pakkasten aikaan pakettitoimitusten ja muiden materiaalien kuljetukset onnistuvat varmemmin, kun teillä ei ole kelirikkojen vaaraa. Materiaalien kuljetukset onnistuvat tarvittaessa vaikka saareenkin jäitä pitkin.

Hirsirakennuspakettien ja muiden tarvittavien materiaalien toimitusaikatauluissa on varaa valita, kun toimituksissa ei ole niin paljon ruuhkaa. Jos rakennuksen kokoamiseen tarvitaan lisäkäsiä, rakentajia on myös paremmin saatavilla kuin kesällä.

Talvirakentaminen on siistiä hommaa

Talviaikaisen rakentamisen tärkeänä etuna ovat kuivemmat olosuhteet. Ilmassa on vähemmän kosteutta ja sateen todennäköisyys on pienempi, joten rakenteet välttyvät varmemmin kastumiselta. Kaikkein kuivin aika on yleensä tammi-helmikuussa. Kannattaa tietysti silti seurata sääennusteita ja varmistaa, että plussakelien sattuessa ja räntäsateiden yllättäessä rakenteet ja käsittelemättömät hirsipinnat on suojattu asianmukaisesti.

Talvella, kun maa on jäässä ja lumen peitossa, rakentaminen onnistuu puhtaammin. Kura ei sotke rakennusmateriaaleja, joten niiden suojaamisessa päästään vähemmällä. Lumen alla myös piha pysyy rakentamisen myllerryksessä siistimpänä.

Talvirakentajalle seuraava kevät onkin sitten huoletonta aikaa, kun uusi hirsirakennus on valmiina paikallaan koko komeudessaan. Alkukeväästä voi vielä hoitaa puuttuvat viimeistelyt ja laittaa pihan kuntoon, niin kaikki on täydellistä kesästä nauttimiseen.

Talvitoimitus on erinomainen valinta myös valmistoimitukselle

Vaihtoehtona hirsirakennuksen pakettitoimitukselle kannattaa muistaa myös valmistoimitus. Talvi on sillekin erinomaista aikaa, kun tiet kantavat roudan ansiosta paremmin. Tekemällä perustukset vuoden loppuun mennessä ja valitsemalla valmismökin toimituksen talvelle vältyt kevään toimitusruuhkalta ja mahdollisen pitkittyvän kelirikon aiheuttamalta toimituksen viivästymiseltä.

Valmistoimituksena meiltä on mahdollista saada täysin käyttövalmis, pintakäsitelty, yksityiskohtia myöten viimeistelty kokonaisuus, josta sitten pääset heti keväällä nauttimaan täysillä.

Hyödynnä kevään 2019 ennakkomyynnin alennus!

Annamme tulevan talven ja kevään toimitusaikojen ennakkovaraajille 8 % alennuksen. Lue lisää ennakkomyynnistä täältä ja varaa oma toimituksesi jo nyt.

Voit myös soittaa suoraan meille: 0400 225 717 tai 0400 875 543.