Täydet 10 pistettä Valo-saunamökin toimituksesta

Pirkanmaalle, Lempäälään toimitettiin kesäkuussa 2018 yksi ensimmäisistä Joro-Huviloiden Valo-saunamökeistä, joissa on lasiseinällinen Harvia Duo -kiuasratkaisu.

Valmistoimitus voitti muut vaihtoehdot

Kaarina Jaakola oli perheensä kanssa hautonut ajatusta pihasaunasta jo useamman vuoden ajan, kunnes keväällä 2018 idea jalostui Joro-Huviloiden kanssa toiminnaksi asti.

”Kotipihassamme oli rakennusoikeutta korkeintaan 20 neliömetrin suuruiselle saunamökille. Syystä tai toisesta se oli jäänyt toteuttamatta, mutta joulun jälkeen päätimme alkaa toimia. Rupesin pöyhimään nettiä ja katselemaan, minkä tyyppisiä vaihtoehtoja sieltä löytyy”, Jaakola kertoo.

”Harkitsimme ja vertailimme monenlaisia vaihtoehtoja. Yksi tapa olisi ollut ostaa hirsikehikko ja palkata paikallinen toimija pystyttämään. Valmistoimitusta emme aivan aluksi edes tulleet ajatelleeksi emmekä osanneet kuvitella, että sellaiseen päätyisimme. Niin siinä kuitenkin kävi, kun aikamme veivasimme ja mietimme. Tulimme siihen tulokseen, että Joro-Huviloiden valmistoimitus taitaisi sittenkin olla helpoin ja edullisin tapa.”

Itse rakentaminenkin oli entuudestaan tuttua, mutta juuri siksi myös sen vaihtoehdon haasteet oli koettu kantapään kautta.

”Vuosien varrella on koettu monenlaisia rakennusprojekteja, joten tiedossa oli, että osista kokoamisessa on omat riesansa ja sotkunsa. Jos vielä sattuu sateinen sää, haasteet lisääntyvät. Joro-Huviloilta tuli selkeä tarjous, ja se ratkaisi päätöksen. Maallikkokin ymmärsi heti, mitä siihen kuuluu, ja hinta oli kilpailukykyinen”, Jaakola perustelee.

Valo-saunamökki täytti toiveet täsmälleen

Rakennuksesta oli selkeät toiveet – tärkeimpänä koko, johon tontin rakennusoikeus riitti, pikku ylitys sallittiin. Mökissä piti olla sauna, pukuhuone ja tupa, jossa vieraat voivat yöpyä. Joro-Huviloiden Valo-saunamökki, jossa on Harvia Duo -kiuas sekä saunan ja tuvan välinen lasiseinä, sopi näihin vaatimuksiin ja täytti toiveen tupaan avautuvasta kiukaan luukusta.

”Saimme saunaan mieleisemme kiukaan, jonka saa sytytettyä tuvan puolelta. Ei tarvinnut hankkia sinne erillistä takkaa. Otimme rakennukseen paljon erilaisia varusteluja: täyden sähköistyksen ulkovaloineen, lisäeristyspaketin, tervaleppälauteet ja sisätilojen valkovahakäsittelyn. Kun halusin muutoksia alkuperäiseen malliin, kaikki järjestyi Joro-Huviloiden kanssa alta aikayksikön”, Jaakola kertoo.

Perustusten tekemisessä sen sijaan oli muutama mutka matkassa, kun perustustavaksi alun perin suunniteltuja ruuviperustuksia ei kiviseen maaperään pystynytkään tekemään. Myös rakennusluvan hakeminen teetti töitä, mutta päätös tuli lopulta nopeasti neljässä viikossa. Saunamökki pääsi juuri aikataulun mukaisesti ennen juhannusta perille kotitontille, lähelle rantaa.

”Lopulta perustukset ehtivät nippa nappa valmiiksi ennen saunamökin toimitusta. Se olikin jännittävä hetki, kun saunamökki saapui hiljalleen kapeaa kylätietä pitkin, juhlallisesti ylileveänä kuljetuksena. Ihailtavan hienosti ja helpon näköisesti kaksi miestä nosti mökin perustusten päälle. Sitten vain savupiippu ja kiuaskivet paikoilleen ja sähkötöpseli seinään”, Jaakola muistelee.

Toimituksen jälkeen saunamökin etupuolelle ja sivulle tehtiin vielä terassi ja rakennus maalattiin.

”Siinä oli pojanpojalle hyvä kesätyö! Onneksi maalaaminen ehdittiin hoitaa ennen kauheimpia helteitä.”

”En ole aikoihin saanut niin hyvää palvelua kuin Joro-Huviloilta”

Uusi saunamökki on ollut käytössä heti toimituksestaan lähtien.

”Käyttökokemukset ovat hyvät. Saunassa on hapekkaat löylyt ja tupa on sellainen kuin pitääkin, yllättävän tilava neliöihinsä nähden. Nyt kun on ollut niin kamalan kuuma, niin tuvan lämpiämistä saunaa lämmitettäessä ei tietysti voi estää, mutta tämä kesä onkin ollut ihan poikkeuksellinen”, Jaakola sanoo.

Joro-Huviloita Kaarina kertoo jo kehuneensa muillekin.

”En ole aikoihin saanut niin hyvää palvelua kuin heiltä. Joro-Huviloiden Topi Purhonen ja Ville Nyyssönen olivat langan päässä aina, ja jos he eivät heti päässeet vastaamaan, niin soittivat takaisin. Vastaukset tulivat nopeasti, tarjouksen perään ei tarvinnut kysellä ja lisätietoja annettiin hyvin. Asiointi tällaisen maallikon kanssa oli ystävällistä ja kärsivällistä”, Jaakola kuvailee.

”Kuljetusliikkeenkin kanssa kaikki sujui hyvin, vaikka kesä on heille kiireistä aikaa. Kuljetus tuli Joro-Huviloiden järjestämänä, mutta asioin myös itse heidän kanssaan aikataulusta sopiessani. Mökin toimitusaika oli jo alun perin kohtuullinen, mutta se tuli lopulta vielä nopeammin kuin oli luvattu.”

”Joro-Huvilat saa minulta täydet 10 pistettä.”

Tutustu myös artikkeliimme Moderni hirsisauna on visuaalisesti näyttävä ja Valo-saunamökin tuotekuvaukseen!