Valmisaitta vanhan mummolan pihapiiriin

Kirsi Kohosen ja Kimmo Sappisen nelihenkisen perheen tukikohtana vanhan mummolan pihapiiriä kunnostaessa toimii Joro-Huviloiden isokokoinen aitta.

Ränsistynyt pihapiiri uuteen kukoistukseen

Kirsi Kohosen vanha mummola Mäntyharjulla oli ollut pitkään asumattomana. Rakennukset olivat jo päässeet huonoon kuntoon eikä niistä ollut enää asumistarkoitukseen. Pihapiirin kunnostamiseksi tarvittiin ensin majapaikka, josta kaikki ympäristön uudistaminen lähtisi liikkeelle.

”Halusimme sinne nopeasti jonkin valmiin tukikohdan, ja valmisaitta oli siihen tarkoitukseen juuri sopiva ratkaisu. Sitten voimme rauhassa pohtia, mitä pihapiiriin tulee jatkossa. Nyt olemme vasta lähinnä purkaneet vanhoja rakennuksia pois. Tontilla olisi paikka myös mökille tai pienelle omakotitalolle. Ajattelimme, että jos joskus rakennamme mökin, niin aitalle on edelleen käyttöä vieraspaikkana”, kertoo Kirsi.

Mummolan miljööstä on tarkoitus tulla Kohosen ja hänen miehensä Kimmo Sappisen perheelle lomapaikka, johon on helppo tulla 5- ja 10-vuotiaiden lasten kanssa. Matkaa kotoa Mäntyharjun keskustasta on vain 15 km.

”Kysyin valmisaittoja muiltakin valmistajilta, mutta nopeus oli Joro-Huviloiden valtti. Joro-Huviloiden kanssa päästiin heti hyvin juttuun ja prosessi lähti nopeasti sujumaan. Heiltä tuli todella nopeasti yhteydenotto, ja päätökset oli helppo tehdä. Muut toimittajat jäivät tässä kirkkaasti jälkeen”, Kirsi perustelee.

Tilava pariaitta nopealla toimituksella

Kirsi ja Kimmo saivat aitasta tarjouksen huhtikuun lopussa, ja ennen juhannusta valmis aitta oli jo pihassa.

”Se kävi todella nopeasti. Perustukset meille teki yksi maansiirtoporukka ja rakennusluvat hoituivat ilman ongelmia lupapiste.fi:n kautta. Joro-Huvilat teki meille sähköiset piirustukset aitasta ja rakennustarkastajamme antoi niihin omat kommenttinsa. Joka kunnassa on kuitenkin näissä asioissa erilaiset käytännöt”, Kirsi kertoo.

”Prosessina aitan hankkiminen on ollut hauska ja jännittävä. Oli vain perustukset valmiina ja siihen sitten tupsahtaa valmis aitta. Jännitti, osuuko se siihen kohdalleen”, Kirsi nauraa.

Aitta osui perustusten päälle kuin mittatilaustyönä tehty – niin kuin se olikin. Aitta räätälöitiin Kirsin ja Kimmon toiveiden mukaan, ja kokoa sille tuli mukavat 18,5 m2.

”Aitassa on kaksi erillistä tilaa ja niiden välillä ovi. Otimme varusteluksi sähköistyksen, ja ulkoseinät olivat myös valmiiksi maalatut. Otin itse hommakseni sisäseinien käsittelyn puuvahalla. Ovet ja ikkunanpokat olivat myös maalaamattomat. Jos nyt saisin valita, olisin ottanut nekin valmiiksi maalattuna”, myöntää Kirsi.

”Sisämaalaus on ollut kivaa hommaa, mutta jos haluaa todella helpolla päästä, niin kannattaa ottaa kokonaan valmiina”, Kirsi lisää.

Tällä hetkellä pariskunnalla on meneillään aitan terassin suunnittelu. Toiveissa on pieni patio aitan päätyyn ilta-auringon puolelle.

Ihmisläheistä ja sujuvaa palvelua

Kirsi kokemusten mukaan yhteistyö Joro-Huviloiden kanssa oli alusta loppuun selkeää ja toimivaa.

”Toimitussisältö kaikkine maksuineen oli tiedossa alusta lähtien ja meille tuli aina tieto siitä, missä vaiheessa mennään, toimitukseen saakka. Jos jotain viilattavaa tuli, keskustelua käytiin hyvässä yhteishengessä”, hän toteaa.

Uuden aitan omistajat ovat iloisia onnistuneesta lopputuloksesta, vaikka eivät vielä ole aitassa ehtineetkään nukkumaan.

”On kiva, että meillä on nyt paikka, jossa voi olla ja jossa lapsetkin viihtyvät. Olen ollut aittaan tyytyväinen, ja erityisesti sen väritykseen. Se on aika tumma, hiilenvärinen. Myös rakennuksen laatuun olen tyytyväinen”, Kirsi sanoo.

”Suosittelen kyllä Joro-Huviloita muillekin. Valmisrakennusten lisäksi heiltä saa halutessaan myös pakettitoimituksia, jos haluaa tehdä enemmän itse. Meillä kaikki sujui hyvin, ja Ville (Nyyssönen) jäi positiivisimpana mieleen. Hän oli niin myönteinen ja asiakaspalveluhenkinen, kärsivällinen ja ihmisläheinen. Ei tullut sellaista oloa, että mitään pakkomyydään, vaan kuunneltiin hyvin asiakasta.”

”Joro-Huviloiden kanssa tuntui hyvältä tehdä yhteistyötä. Heiltä kehtasi kysyä kaikkea – ja kysyttävää olikin, koska meillä ei ollut kokemusta rakentamisesta tai rakennuttamisesta ennestään”, Kirsi sanoo.