Urho-saunalautalla seilaa Joro-Huviloiden toimittama saunamökki

Hirsirakennuksen toteutuksessa ei ole pakko tyytyä perinteisiin ratkaisuihin – eikä sen alle tarvita välttämättä edes maata. Joro-Huvilat auttoi Jussi Sinkkoa ja Matti Perälää toteuttamaan toiveidensa mukaisen saunarakennuksen lautalle.

Ideasta valmiiksi saunalautaksi vuodessa

Kaikki lähti liikkeelle kesällä 2017, kun mikkeliläiset Jussi Sinkko ja Matti Perälä olivat viettämässä kaverinsa polttareita Jyväskylässä.

”Saunoimme polttariporukan kanssa järvellä liikkuvalla lautalla, jollaisia Jyväskylässä on useampikin. Halusimme saada sellaisen myös Mikkeliin”, kertoo Jussi.

”Kyselin sitten tuttavilta, tietävätkö he ketään hirsitoimittajaa. Pelikaverini vihjaisi, että Joro-Huviloilta kannattaa kysyä. Joro-Huviloiden Topi sai minut vakuutettua puhelimessa niin hyvin, ettemme lähteneet kilpailutusralliin. Toimitusaika ja toimitusvarmuus vaikuttivat meidän mielestämme hyviltä”, Jussi toteaa.

Hirsirakennuksessa huomioitiin saunalautan erityisvaatimukset

Saunalauttaa ei suunniteltu vain omaan käyttöön, vaan alusta asti kaksikon tähtäimessä oli liiketoiminnan pyörittäminen.

Jussilla ja Matilla oli jo tarjouspyyntövaiheessa olemassa suunnitelma saunalautasta ja siihen tarvittavasta hirsirakennuksesta, mutta sitä viilattiin vielä matkan varrella yhdessä Joro-Huviloiden kanssa.

”Alkuperäiseen suunnitelmaamme verrattuna esimerkiksi ikkunoita päätettiin vielä lisätä”, Jussi mainitsee.

Joro-Huviloilta tuli yhdessä suunniteltuun hirsirakennukseen rakennustekniset kuvat sekä puuosatoimitus, ja hirsirakennuksen kokoamistyön hoiti Jussin ja Matin palkkaama timpuri.

Lautan päälle sijoittuvaa hirsimökkiä ei voitu toteuttaa aivan samalla kaavalla kuin maalla perustusten päällä seisovaa, vaan se vaati erilaisten asioiden huomioon ottamista.

”Meidän piti ensinnäkin tehdä kantavuuslaskelmia. Rakennuksen pohja on tietysti erilainen kuin tavallisessa hirsirakennuksessa. Alas laitettiin huopaeristeet, jotta vesi ei pääse mökin rakenteisiin. Hirsien kiristyksiä varten piti myös tehdä erilliset huoltoluukut”, Jussi kertoo.

Itse lautalle tuli kokoa 13 x 6 metriä ja Joro-Huviloiden toimittaman hirsirakennuksen pinta-ala on noin 40 m2. Saunan lisäksi rakennuksessa on tupa, pukuhuone, wc, sauna ja katettua terassialuetta. Kun lautan pinta-alaan lasketaan myös rakennuksen katolle tehty avoterassi, tilaa on yhteensä noin 100 m2.

Reilun tilan lisäksi hyvät varustelut tekevät saunalautasta viihtyisän. Hirsimökissä on nykyaikaiset mukavuudet jääkaapista lähtien, ja terassin puolelta löytyvät niin grilli kuin paljukin.

Joro-Huviloilla oli selkeä palvelu ilman piilolaskuttamista

Joro-Huvilat toimitti hirsirakennuksen puuosat toukokuun 2018 puolessa välissä, ja saunalautta rakennuksineen valmistui reippaalla tahdilla seuraavien parin viikon aikana. Kesäkuun alussa ensimmäiset asiakkaat pääsivät jo Urhoksi nimetyn saunalautan kyytiin.

”Toukokuun puolella ehdimme testailla lauttaa ja kesälle varauksia alkaakin olla jo aika tiuhaan. Kaikki on onnistunut oikein hyvin ja olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailta”, Jussi sanoo.

Joro-Huviloiden osuuteen yhteistyöstä Jussi on erittäin tyytyväinen.

”Projekti sujui ilman mitään ongelmia ja toimitus tuli silloin kun pitikin. Lopputulos on hyvä ja se on tehty laadukkaista materiaaleista. Parasta on tietysti lautta kokonaisuutena.”

”Joro-Huviloilla tavoitettavuus oli hyvä ja avoimesti puhuttiin kaikesta. Se on mielestäni tärkeää. Olen itsekin ollut kohta 10 vuotta yrittäjänä, ja arvostan sitä, että kaikki kulut kerrottiin heti alussa. Piilolaskuttaminen ei ole kivaa, mutta monet yritykset kuitenkin tekevät niin. Joro-Huviloiden kanssa toimiessamme meille oli hyvin tarkkaan selvillä, mitä sieltä tulee ja mitä meidän tarvitsee itse hankkia.”

”Joro-Huviloilla on selkeä ja asiantunteva palvelu. Minulla ei ole mitään syytä olla suosittelematta heitä”, Jussi sanoo.

Urho-saunalautan tukikohtana on Mikkelin satama, ja se on nyt varattavissa yritysten ja yksityisten porukoiden käyttöön. Vuokrattaessa lauttaa kuljettaja kuuluu aina hintaan, ja tarjolla on myös lisäpalveluita paljun vuokrauksesta burgeritilaukseen. Lisätietoa saunalautasta löytyy osoitteesta http://mikkelinsaunalautta.fi/.

Toivotamme Joro-Huviloiden puolesta Urholle pitkää ikää ja sen matkustajille antoisia hetkiä Saimaan aalloilla!