Unelmien mökkimiljöö Joro-Huviloiden hirsirakennuksilla

Pauli ja Piki Tommingille rakentui Joro-Huviloiden avulla rauhallinen mökkimiljöö uudistontille Kangaslammille. Toivotunlaisen lopputuloksen kruunasi luotettava ja kokonaisvaltainen palvelu.

Erämaaunelmasta totta

Kevättalvella 2015 Pauli ja Piki Tommingin pitkäaikainen haave omasta erämaamökistä alkoi toteutua vauhdilla, kun Kangaslammilla tuli myyntiin rauhallinen tontti kirkasvetisen järven rannalla.

”Alue vastasi täydellisesti kriteerejämme. Täällä on vain muutama mökki siellä täällä eikä naapureita ole lähellä. Tonttikauppojen jälkeen aloimme heti katsella netistä mökkien valmistajia”, kertoo Pauli.

Pariskunta pyysi kevään aikana tarjouksen muutamalta tunnetulta mökkivalmistajalta. He löysivät netistä myös valmistajan nimeltä Joro-Huvilat, joka herätti suurta kiinnostusta.

”Ajattelin, että tämähän on mielenkiintoinen yritys ja laitoin heille viestin. Joro-Huviloiden nettisivut olivat selkeät ja niiltä näkyi hyvin tuotetarjonta. Tarjouspyyntöön pystyi myös kätevästi valitsemaan rakennukseen haluamansa lisäosat. Jo saman päivän aikana sain Joro-Huviloilta vastauksen, mikä oli tosi hienoa. Saimme lämpimän, kohteliaan kutsun tulla tutustumaan heidän tuotantoonsa paikan päälle”, Pauli muistelee.

Tommingit totesivat omin silmin Paroni-saunamökin näyttävän hyvältä, ja keskustelua jatkettiin Joro-Huviloiden tehtaalla. Toiveena oli hiukan vakiomallia leveämpi terassi, joka olisi mahdollista myös lasittaa myöhemmin.

”Muutokset vaativat piirustusten uusimista, mutta se ei ollut Joro-Huviloille ongelma. Terassi saatiin toteutettua toiveidemme mukaan”, Pauli toteaa.

Lopullisesti ostopäätöksen ratkaisi se, miten helposti koko uudistontille rakentamisen kokonaisuus hoitui Joro-Huviloiden kautta.

”Joro-Huviloilla oli hyviä alihankintasuhteita, ja saimme sitä kautta mm. taitavan ammattilaisen tien, pihan ja luonnonhiekkaisen uimarannan tekoon. Monipuoliset kontaktit antoivat Joro-Huviloista luotettavan kuvan hyvänä yhteistyökumppanina. Puristimme kättä ja asia lähti etenemään nopealla tahdilla”, kuvailee Pauli.

Kaikki onnistui pohjatöistä viimeistelyyn asti

Kesän 2015 aikana Tommingien rantatontille toimitettiin Enni-wc-varasto, Paroni-saunamökki ja vielä Elliida-kesäkeittiökin. Kaikki tarvittavat pohjatyöt ja viemäröintivalmiudet oli Joro-Huviloiden yhteistyökontakteja hyödyntämällä saatu jo tehtyä.

”Rakennusten toimitukset sujuivat sovittuina päivinä, ripeästi ja hyvin. Kaikessa näkyi, että kaverit tietävät, mitä tekevät. Pääsimme ilman mitään turhaa sählinkiä”, Pauli kertoo.

”Kun rakennukset oli saatu paikoilleen, kysyin, voisivatko he tehdä lisäurakkana meille vielä vähän isomman terassin. Joro-Huviloiden Topi laski seuraavaan päivään mennessä siitä tarjouksen, ja he toteuttivat urakan. Kuten muutkin tarvittavat lisätilaukset, tämäkin onnistui.”

Aikataulussa pysymisen varmistamiseksi Joro-Huvilat ehdotti Tommingeille, että saunamökki toimitettaisiin tontille pelkästään homekäsiteltynä. Asiasta sovittiin, mutta mökin maalaamisen suhteen osapuolten välille jäi väärinkäsitys.

”He ajattelivat, että me itse maalaamme mökin, kun taas me toivoimme maalaamisen kuuluvan toimitukseen. Kävimme asiasta keskustelua jälkeenpäin ja pääsimme yhteisymmärrykseen. Kesällä 2016 paikalle tuli reipas kuuden hengen ryhmä, joka maalasi ja käsitteli mökin yhdessä päivässä. Väärinkäsitys olisi voinut olla isokin ongelma, mutta Joro-Huviloiden kanssa löytyi puhumalla hyvä kompromissi.”

”Miehiä, joihin voi luottaa”

Ainutlaatuisesta tontista ja Joro-Huviloiden toimittamista, luonnonläheisistä rakennuksista muodostui Kangasniemelle kaunis, viimeistelty kokonaisuus, jossa on helppo viihtyä. Eläkkeellä oleva Pauli on viettänyt mökillä koko kesäkauden toukokuun alusta pitkälle syksyyn ja vaimokin kaiken sen ajan, jonka työltään on ehtinyt.

”Olemme opetelleet täällä kalastamisen ja marjastamisen jaloja taitoja. Perinteisellä tavalla toteutetussa saunassa on loistavat löylyt. Kaikki vieraammekin ovat kehuneet niitä”, Pauli kertoo.

Koko yhteistyöprosessin jälkeen Tommingit nimeävät parhaaksi asiaksi yhteistyössä Joro-Huviloiden kanssa luottamuksen.

”Se, että miehen sanaan voi luottaa. Me olimme ei-ammattimaisia rakennuttajia, ja netistä voi lukea kaikenlaisia kauhutarinoita epäonnistuneista projekteista. Emme esimerkiksi laittaneet kaikkia sovittuja asioita kirjallisesti ylös, mutta onneksi ei tarvinnutkaan. Joro-Huvilat otti reippaasti kokonaisvaltaisen vastuun kesämökkiprojektistamme. Apu löytyi kaikkeen eikä meitä jätetty selviytymään yksinään”, Pauli sanoo.

”Voimme lämpimästi suositella Joro-Huviloita ihmisille, jotka vastaavia palveluita tarvitsevat!”

kuisti_1_netti mokki-edesta_1_netti mokit-rannalta_netti mokit-illalla_netti mokki-takaa_netti paroni-illalla_netti wc_varasto_netti