Tyylikäs huussirakennus täydensi mökkiympäristön

Huumoria ei säästelty, kun Katajien mökkitontille Heinävedelle toimitettiin heidän toiveidensa mukainen huussi. Tästä huussista löytyy sekä tilaa että tyyliä!

Mökkitontilta puuttui jotain oleellista

Pekka Katajan mökkitontille Heinävedelle oli tehty jo syksyllä 2017 pohja valmiiksi uudelle rakennukselle. Perustuksiksi ei kelpuutettu tavallisia betoniharkkoja, vaan niiden tilalle oli valittu luonnon lohkokiviä. Toukokuussa 2017, perjantaipäivänä, paikalle sitten vihdoin saapui hartaasti odotettu rakennus.

”Ei varmasti kauhean monta huussia ole rakennettu tällä pieteetillä kuin tätä on tehty”, nauraa Pekka.

Kyse on siis huussista, mutta ei missään nimessä mistä tahansa huussista. Samassa tyylikkäässä rakennuksessa yhdistyvät varasto, puuliiteri ja wc.

”Meillä on aika tuore mökki, ja sieltä puuttui vielä tyylikäs huussi. Siellä oli vain pieni koppi, jossa ison miehen täytyi olla kyyryssä. Halusimme myös varasto- ja puuliiteritilaa, mutta perinteiset liiterit eivät meitä miellyttäneet”, Pekka kertoo lähtötilanteesta.

Pekka katseli mahdollisia huussin toimittajia netistä ja löysi sitä kautta myös Joro-Huvilat.

”Jos oikein muistan, valinnan ratkaisi heidän rakennusmalliensa ulkonäkö. Ajattelimme, että tällä tyylillä meillekin saadaan hyvä rakennus, eikä hintakaan ollut kauhistuttava”, Pekka perustelee.

Yhteisellä ideoinnilla aitasta syntyi huussi

Katajien kaavailema huussirakennus ei ollut ihan tusinatavaraa, mutta sen toteuttaminen Joro-Huviloiden kanssa sujui mutkattomasti.

”Meillä oli selkeä näkemys siitä, mitä haluamme, joten laitoin Joro-Huviloille sähköpostilla toiveet. Joro-Huviloilta vastattiin, että tämmöinenkö se olisi. Tällä tavalla pääsimme aika äkkiä toiveiden mukaiseen ratkaisuun.”

Rakennusta lähdettiin muokkaamaan Tähkä-aittamallista, joka vastasi tyyliltään Katajien toiveita.

”Halusimme rakennukseen terassin ja pulpettikaton, koska mökkikin on pulpettikattoinen. Aittamallia muutettiin niin, että siihen tehtiin umpiovi ikkunallisen sijaan ja siirrettiin ikkunan paikkaa päätyyn. Myös alkuperäisessä mallissa terassilla ollut kaide poistettiin ja jätettiin katettu terassi avonaiseksi tilaksi”, Pekka luettelee.

”Ostimme rakennuksen valmiina pakettina, käsiteltynä sekä päältä että sisältä. Toimitin Joro-Huviloille ulkomaalin värikoodin, niin tästä rakennuksesta saatiin tarkalleen samanvärinen kuin mökki on. Mökkiympäristöstä saatiin yhtenäisen ja siistin näköinen.”

Sujuvaa palvelua huumorin höystämänä

Palautetta Joro-Huviloille antaessaan viihdealalla toimiva Pekka nostaa ensimmäisten asioiden joukossa esille huumorin.

”Yhteistyö oli hyvin sujuvaa – voisi sanoa, että hetkittäin hauskaakin. Heillä on huumorintajuista väkeä. Kun toimitaan itsekin viihdealalla, ei jakseta aina kaikkia asioita niin vakavasti ottaa. Koko toimitus- ja hankintaprosessi oli varsin sujuva ja mukava, mikä on oikeastaan aika harvinaista.”

Tärkeintä on tietysti joka tapauksessa lopputulos. Ovatko Katajat tyytyväisiä mittatilaushuussiinsa?

”Kyllä, se on just semmoinen kuin halusimme. Olemme tosi tyytyväisiä siihen – ja tämä on ihan totta, mitä sanon”, Pekka lisää.

”Päällimmäisenä Joro-Huviloiden palvelusta jäi mieleen hyvä kokonaisuus. Ei ollut mitään kohtaa, joka olisi tökkinyt. Kun pari nuorta miestä toi rakennuksen paikalleen, sekin sujui näppärästi ja hauskasti. Kaikesta jäi hyvä maku. Jos jotakin tämän tyyppistä hankittavaa vielä tulee, niin satavarmasti kysyn Joro-Huviloilta, mitä heillä on tarjota. En edes tunne yrityksen kokoa tai fyysistä sijoituspaikkaa, mutta sen tiedän kokemuksesta, että meininki on sujuvaa.”

Nyt päästämme Pekan hyppäämään asemalla jo odottamaansa junaan – minnepä muualle kuin Heinävedelle, mökkipitäjään.