Tyylikäs Elliida-valmisaitta oli erinomainen valinta

Markku Koulun mökille Sulkavan Partalansaareen saatiin alkukesästä 2017 lisää nukkumatilaa Elliida-aitan muodossa. Täysin valmiiksi varusteltu aitta houkutteli omistajansa sinne nukkumaan jo ensimmäisenä iltana – ja hyvin nukuttikin.

Elliida-aitta hurmasi tyylikkyydellään

Markku Koulun Sulkavan Partalansaaressa sijaitsevassa mökissä eli ennestään vain sauna ja pieni tupa. Tarvittiin lisää makuutilaa, ja syksyllä 2016 käynnistyi vaihtoehtojen kartoittaminen sen osalta.

”Katselimme netistä erilaisia aittoja, mutta aika nopeasti tykästyimme Joro-Huviloiden Elliida-valmisaittaan. Se vastasi tarpeitamme ja hintakin oli kohtuullinen: kaikkine varusteluineen alle viisitoista tuhatta euroa”, perustelee Markku.

”Kävimme katsomassa aittaa vielä paikan päällä Joro-Huviloiden tehtaalla, ja se näytti omin silmin nähtynäkin hyvältä ja laadukkaasti tehdyltä”, Markku lisää.

Elliida-aitan tyylikkyys oli yksi valintapäätöksen ratkaisseista asioista.

”Elliidan ulkonäkö viehätti meitä heti alusta lähtien. Nouseva katonharja tekee aitasta modernin näköisen. Valitsimme aitan väriksi nykyaikaisen tummanharmaan, joka sopii hyvin tähän tyyliin. Aitta toimitettiin valmiiksi kahteen kertaan maalattuna, ja sitä voin ehdottomasti suositella”, Markku sanoo.

Vaikka kyse olikin valmisaitasta, asiakkaalle jäi maalipinnan värin lisäksi muitakin muuntelun mahdollisuuksia.

”Tähän malliin olisi saanut myös saunan, mutta valitsimme mieluummin yhden yhtenäisen tilan. Otimme aittaan lisävarusteena eristyspaketin, ja saimme määrittää itse oven ja ikkunoidenkin paikat”, Markku kertoo.

Valmis, hieno aitta saapuu pihaan

Päätös aitan ostosta syntyi syksyllä, mutta pohjan teko onnistui vasta keväällä, joten aitan toimitus siirtyi sen verran eteenpäin.

”Joro-Huvilat olisi kyllä toimittanut aitan jo aiemminkin. Myöhäisen kevään takia saimme kuitenkin pohjat tehtyä vasta toukokuussa. Rakennuslupaa tähän ei tarvittu, vaan ilmoitus rakennusvalvontaan riitti”, Markku kertoo.

Kun Elliida-aitta saapui mökkitontille, kaikki meni ihan nappiin.

”Kuljetus sujui hyvin ja aitta saatiin asennettua millintarkasti paikoilleen. Valmiin aitan saapuminen mökkipihaan oli paras hetki koko prosessissa. Siinä se oli, valmiina hienona aittana”, Markku muistelee.

Vaarana on se, että yhden ostettuaan tekee mieli lisää

Markku on kaikin puolin tyytyväinen sekä Joro-Huviloiden toimintaan että ostamaansa aittaan.

”Yhteistyö oli erittäin hyvää ja koko Joro-Huviloiden porukka oli ystävällistä. Ei olisi positiivisempaa kuvaa voinut jäädä. Kaikki pelasi niin kuin oli sovittu.”

”Aittaan olen myös hyvin tyytyväinen, eikä naapureiltakaan ole kuulunut moitetta. Vaikka aitta on kooltaan pieni, noin 5 x 2,5 m2, se on järkevästi suunniteltu. Korkealle nouseva ja ylöspäin suuntautuva katto tekee sisätiloista avarammat kuin neliöistä voisi päätellä. Ikkunoiden ansiosta aittaan tulee myös paljon valoa. Vaikutelma on ilmava, valoisa ja raikas”, Markku kuvailee.

”Itse asiassa aitta on niin hyvännäköinen, että voisin ostaa niitä vaikka kaksi”, Markku innostuu.

Ei huono idea – siinähän syntyisi pian lomakylä koko suvulle!