Toiveiden mukaan suunniteltu parvellinen aitta

Joro-Huvilat toimitti kesällä 2016 asiakkaan toiveiden mukaan muunnellun aitan täydellisenä puuosatoimituksena Liperiin. Paikalliset rakentajat jatkoivat työtä hirsikehikon kasauksesta eteenpäin.

Mökkimiljöön kunnostus eläkepäivien varalle

Saksassa jo kauan saksalaisen miehensä kanssa asunut Riitta S. on pitänyt toisen jalkansa koko ajan tukevasti Suomessa. Jäätyään eläkkeelle pariskunta alkoi kunnostaa lähinnä kesälomakäytössä ollutta mökkiään Liperissä aikomuksenaan oleskella pitempiä aikoja Suomessa.

”Rakensimme mökin jo 22 vuotta sitten, ja viime vuonna aloitimme sen uudistamistyön. Teimme mökkiin muutoksia ja rakensimme mm. terassin. Tänä kesänä oli vuorossa aittaprojekti, jota varten valmistelimme pohjan jo viime vuoden puolella”, Riitta kertoo.

Aitta toimisi majoituspaikkana perheen lapsille ja näiden perheille Suomen kesälomien aikaan sekä vierasmajoituksena. Riitta etsi aittatoimittajaa ja sopivaa pohjapiirrosta netistä ja löysikin muutamia.

”Joro-Huvilat erottui alusta asti muista ystävällisyydellään, tehokkuudellaan ja nopeilla vastauksillaan. Ajattelin heti, että näiden ihmisten kanssa on hyvä lähteä tekemään töitä. Sama tunne on jatkunut suunnittelusta toimitukseen ja hirsikehikon pystytykseen saakka”, Riitta toteaa.

Aitta syntyi toiveiden mukaan

Perheen aitan suunnittelu lähti liikkeelle Joro-Huviloiden Seile-mallista, jossa 24,5 m²:iin mahtuvat aitta, varasto ja huussi. Pohjaratkaisuun tehtiin muutoksia pariskunnan omien toiveiden mukaan.

”Meillä oli jo ennestään sisävessa ja ulkohuussi, joten sitä emme aittarakennukseemme tarvinneet. Halusimme sen sijaan keskelle rakennusta tilan, joka toimisi keittiösyvennyksenä.
Saimme myös ajatuksen parvesta pikkuikkunoineen, jotta tuleville lapsenlapsille olisi oma paikka. Kaikki nämä saatiin mahtumaan piirustuksiin”, Riitta selittää.

Aitan toteutus päätettiin hoitaa niin, että Joro-Huvilat toimitti materiaalit täydellisenä puuosatoimituksena ja kasasi hirsikehikon, minkä jälkeen paikalliset rakentajat tekevät loput töistä.

”Välimatka Joroisista on sen verran pitkä, että päätimme ottaa rakentajat lähempää. Se sujui erittäin hyvin. Joro-Huviloiden ihmiset sekä rakentajat keskustelivat keskenään, ja katonteko jatkui saumattomasti hirsikehikon pystytyksen jälkeen”, Riitta sanoo.

Katto on nyt saatu aitan päälle ja mökin tuntumassa on komea ja laadukas aitta. Pariskunta viettää loppukesän Suomessa, ja aitta on tarkoitus maalata tai vähintäänkin suojakäsitellä vielä kesän aikana.

Ystävällistä ja täsmällistä palvelua

Perheenjäsenet ovat erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Joro-Huviloiden kanssa.

”Kaikki on sujunut loistavasti ja olen todella kiitollinen. Se, miten asiat hoidettiin, miellytti minua erityisen paljon. On kivaa tietää täsmälleen ja tarkkaan, mitä tapahtuu. Suunnittelu toimi erinomaisesti alusta lähtien, ja kaikki ideamme ja toiveemme otettiin huomioon”, Riitta kertoo.

Vaikka Joroisista Kölniin on matkaa tuhansia kilometrejä, ei se haitannut yhteydenpitoa.

”Kommunikaatio pelasi koko ajan, eikä etäisyys Suomen ja Saksan välillä haitannut yhtään. Toimitusajat sovittiin sen mukaan, miten me pääsimme Suomeen, ja ne pitivät täydellisesti. Halusin olla paikan päällä, kun aitta tulee.”

Käytännön asioiden onnistumisen lisäksi Riitta haluaa korostaa sitä, miten mukavaa Joro-Huviloiden kanssa oli tehdä töitä.

”He ovat luotettavaa, asiantuntevaa ja palveluhaluista väkeä – niin myyjät, asentajat kuin toimitusjohtajakin. Semmoista ystävällisyyttä ja asiallista ja tehokasta vastaantuloa en ole monta kertaa kokenut!”