Toiveiden mukaan räätälöity saunapaketti

Joro-Huviloiden toimittamasta saunapaketista valmistui todellinen maisemasauna pieneen saareen Kuopion kupeeseen. Ohjeiden avulla rakentaminen oli helppoa.

Palvelualttius ja toiveiden huomiointi saivat valitsemaan Joro-Huvilat

Kuopiolainen Pertti etsi viime talvena mökkitontilleen uutta saunaa vanhan, epäkäytännöllisen tilalle. Joro-Huviloiden palvelu vakuutti miehen heti ensikontaktista lähtien, joten valinta oli selvä.

”Heillä palvelu tuntui pelaavan. Kun ehdotin omaa mallia, siellä otettiin asia hyvin vastaan. Olin aiemmin kysynyt tätä toiseltakin valmistajalta, mutta vastaanotto ei ollut mieluinen, joten en jäänyt enempää odottelemaan. Olen itse vihertyöalalla tottunut siihen, että asiakkaat ovat vaativia, ja siksi odotan hyvää palvelua myös muilta. Joro-Huviloiden Topi hoiti homman niin kuin pitääkin”, Pertti perustelee.

Saunapaketin räätälöinti omien toiveiden mukaisesti onnistui Joro-Huviloiden kanssa ilman minkäänlaisia ongelmia. Pohjana toimi Satu-saunan malli, mutta lopputuloksesta sitä ei enää tunnistaisi.

”Tähän saunaan ei jäänyt samaa juuri yhtään. Pinta-ala kasvoi, kun saunan lisäksi tehtiin myös pukuhuone. Saunan puolelle lisättiin ikkunoita niin, että niistä näkee kolmeen eri suuntaan”, Pertti selittää.

”Saunapaketin toimituskin piti kutinsa, vaikka minulla ei ollut sen kanssa hengenhätää. Paketti sisälsi täydellisen puuosatoimituksen, kattomateriaalit, ikkunat ja ovet sekä lauteet. Kiukaan ostin saunaan itse ja sähköt myös asennettiin erikseen jälkeen päin.”

Saunasta kelpaa katsella maisemia

Pertti halusi rakentaa saunan omin käsin, sillä hänellä oli siihen tarvittavat työvälineet ja tilat oman työn puolesta. Hän myös nouti paketin itse. Hyvillä ohjeilla sauna valmistui mieleiseksi huhtikuussa 2017.

”Rakensin saunan valmiiksi asti hallissa ja maalasin sen vielä lopuksi. Joro-Huviloiden selkeillä ohjeilla sauna oli helppo rakentaa. Jos joku ei osaa, niin ihme kyllä. Tämä oli minulle ensimmäinen hirsirakennus, mutta silti ei tullut mitään mutkia matkaan rakennusvaiheessa. Minulla oli apulainen mukana hommassa, mutta itse tein päätyön.”

Valmiin saunan siirtäminen paikalleen vaatikin sitten hiukan ylimääräistä työtä, sillä saunan oli suunniteltu tulevan kuuden metrin päässä rannasta sijaitsevalle pienelle saarelle. Kuljetuksen Pertti toteutti niin, että hän täytti mantereen ja saaren välisen pätkän kivillä ja teki siihen väliaikaisen tien. Myöhemmin Pertti teetti tälle kuuden metrin matkalle hienon kaarisillan, jota pitkin saunalle pääsee kulkemaan kätevästi maisemareittiä. Eivätkä hyvät näkymät siihen lopu.

”Saunasta on hienot näköalat, kun kaikista kolmesta ikkunasta näkee järvelle. Lauteilta on näkymä suoraan järvelle, sivuikkunasta voi katsella mökille päin ja myös silta näkyy siinä vieressä”, Pertti kuvailee.

Onnistunut saunaprojekti hyvillä neuvoilla

Kokonaisuutena saunan toimitus onnistui ihan niin kuin pitikin, ja parhaana asiana yhteistyöstä Joro-Huviloiden kanssa Pertillä jäi mieleen hyvä neuvominen.

”Saunasta tuli juuri sellainen kuin halusin ja kaiken kaikkiaan kokemukset ovat hyvät. He selittivät selkeästi, mitä missäkin vaiheessa pitää tehdä. Koska olin itse ensimmäistä kertaa hirsirakennusprojektissa, neuvot olivat tarpeen. Jos itse olisin myyjä, tekisin juuri samoin. Hyvillä neuvoilla varmistetaan, että tuote ei mene pilalle.”