Saunamökki täydentää hirsitalon pihapiirin

15 vuoden haaveilun jälkeen espoolaisten Elina Malmgrenin ja Jari Syrjäläisen kotipihassa on vihdoin tunnelmallinen saunamökki, jossa pääsee irtautumaan tavallisen arjen ärsykkeistä.

Haaveissa hirsitalon tyyliin sopiva pihasauna

Lopputalvesta 2016 Espoossa asuvat Elina Malmgren ja Jari Syrjäläinen tekivät päätöksen hankkia pihasaunan. He olivat haaveilleet siitä niin kauan kuin olivat asuneet nykyisessä kodissaan, jo 15 vuotta.

Tavoitteena heillä oli päästä saunaprojektissa itse mahdollisimman vähällä. Joro-Huvilat sopi tähän kaavaan mainiosti, ja yritys olikin pariskunnalle jo ennestään tuttu.

”Olimme tavanneet Joro-Huvilat jo pari vuotta aiemmin messuilla. Meillä on hirsitalo entuudestaan, ja heidän rakennustyylinsä on lähellä sitä. Siksi päädyimme tilaamaan Elliida-saunamökin sieltä”, Elina Malmgren perustelee valintaa.

Malmgrenit pyysivät vertailun vuoksi tarjouksen toiseltakin yritykseltä. Tarjouksen he saivatkin, mutta eivät minkäänlaista yhteydenottoa sen jälkeen.

”Toisen yrityksen myyjä ei koskaan soittanut tarjouksen perään. Meille ei siis jäänyt vaihtoehtoja, mutta olisimme varmasti päätyneet Joro-Huviloihin joka tapauksessa”, Elina toteaa.

Haasteet rakennusvalvonnan kanssa selvitettiin sitkeällä työllä

Kuten Malmgrenit olivat odottaneetkin, Joro-Huviloiden kanssa yhteistyö sujui vaivattomasti ja projekti eteni suunnitelman mukaan.

”Saimme rakennusvalvonnasta nopeasti rakennusluvan, teimme itse perustukset ja kesäkuun alussa saunamökki toimitettiin nosturiautolla pihaan. Rakennuksen pystyttämiseen perustusten päälle meni vain muutama tunti yhden miehen tekemänä. Se kävi tosi liukkaasti ja sitä oli hieno katsoa”, Elina kertoo.

Ennen kuin sauna saatiin virallisesti käyttövalmiuteen, piti rakennusvalvojan vielä tarkastaa se. Jari ja Elina saivat varattua ajan juuri sopivasti ennen juhannusta ja toivoivat pääsevänsä vielä juhannussaunaan. Joro-Huviloiden ansiosta tähän asti mutkattomasti sujunut saunanhankinta sai kuitenkin turhauttavan käänteen.

”Tarkastajaksi sattui henkilö, joka oli hyvin kiinnostunut saunan Harvia-kiukaasta ja vaati tulikaasupäästötestituloksia ennen hyväksymistä. Harvia toimittikin tulokset rakennusvalvontaan saman tien, mutta rakennusvalvonnasta ei kuulunut mitään.”

”Rakennushankkeen työnjohtaja oli monet kerrat yhteydessä Espoon kaupunkiin ja jätti sinne soittopyyntöjä. Selvisi, että tarkastaja oli jäänyt lomalle ja asia ei etenisi sen aikana mihinkään. Lopuksi tavoitin tarkastajan itse, ja hän väitti, että lähettämämme paperit eivät olleet tulleet perille. Vaadin puhua esimiehen kanssa, ja edelleen kommunikointi oli todella hankalaa. Loppujen lopuksi saimme saunomisluvan vasta 8. päivä syyskuuta”, Elina kertaa mutkikkaan lupaprosessin vaiheita.

”Joro-Huviloiden osalta kaikki meni kuitenkin juuri niin kuin pitikin, saimme heiltä nopeasti tarvittavat lisäselvitykset kiukaan asennuksiin ja Harviaan liittyen ja heidän kanssaan oli mukavaa toimia”, Elina lisää.

Parasta olivat helppous ja palvelualttius

Yhteistyön Joro-Huviloiden kanssa Elina tiivistää napakasti kahteen sanaan: helppoudessaan ylivertainen.

”Olemme saaneet sekä myynniltä että toimitusjohtaja Topilta ihan hirveän hyvää palvelua. Oli tosi helppoa olla ostaja.”

”Ville myynnistä kertoi avoimesti, että nyt kun tilaatte, niin tällöin päästään toimittamaan. Mökistä toimitettiin meille kuva, kun se oli hallissa kuljetusta varten valmiina. Toimitusvaiheessa kuljettaja oli itse suoraan yhteydessä meihin ja ilmoitti toimituksen tarkan ajankohdan. Koko ajan tiedettiin, missä mennään”, kuvailee Elina prosessin kulkua.

”Myös myyntityön perusasiat ovat Joro-Huviloilla hyvin hallinnassa: tarjouksen perään soitetaan ja asiakkaaseen pidetään yhteyttä. Sekä myyjä että toimitusjohtaja olivat henkilökohtaisesti kiinnostuneita asiakkaan asioista.”

Pihasauna korvaa kesämökin täydellisesti

Jarin ja Elinan saunamökki on viimeistelty samaan tyyliin sopivaksi heidän talonsa kanssa. Seinät on petsattu mahonginruskeiksi, ikkunanpielet ovat valkoiset ja kattoa peittää talon tiilikaton väriä jäljitellen punainen huopa. He rakensivat vielä reilunkokoisen terassin saunamökin edustalle, ja seuraavana haaveena on saada siihen kylpytynnyri.

Uusi saunamökki on vastannut pariskunnan odotuksia, ja siellä ollessaan he ovat kuin aidossa mökkimaisemassa.

”Emme päässeet tänä kesänä ollenkaan käymään mökillämme, joten tämä pelasti tilanteen. Nyt meillä on mökki lähellä. Istumme saunatuvassa, kuuntelemme Radio Suomea ja kuvittelemme olevamme mökillä. Kyllä se on meille mökin korvannut”, Elina sanoo.

Elina on ehtinyt suositella Joro-Huviloita jo monelle ystävälleen.

”Heti saunamökin valmistuttua laitoin Facebook-sivulleni kuvan siitä. Kavereiltani tuli monta kyselyä, mistä tällaisia saa. Olen suositellut heille Joro-Huviloita lämpimästi!”

malmgren1 img_0938