Räätälöity Elliida-aitta istuu rantamaisemaan täydellisesti

Kotimaisuus, laatu ja käyttövalmiina toimitus saivat Riitta ja Ari Stachonin valitsemaan Joro-Huviloiden Elliida-aitan. Lopputulokseen he ovat erittäin tyytyväisiä.

Lisämajoitustila tarpeen uudelle mökkitontille

Kun Riitta ja Ari Stachon hankkivat elokuussa 2018 mökin Hartolasta, tuli ajankohtaiseksi myös aitan hankkiminen.

”Halusimme lisää majoitustilaa aikuisille lapsillemme ja muille vieraille, joita mökillä käy. Kartoitimme eri vaihtoehtoja ja laitoimme tarjouspyyntöjä vetämään eri toimijoille. Heti muutaman päivän sisällä saimme Joro-Huviloilta hyvän tarjouksen, ja vertailtuamme eri toimijat prosessi lähti käyntiin heidän kanssaan”, kertoo Ari lähtötilanteesta.

Syitä siihen, miksi Joro-Huvilat erottui muista edukseen, oli myös muita.

”Innostuimme Joro-Huviloiden vaihtoehdosta, koska se oli 100-prosenttisesti kotimainen ja omassa lämpimässä tehtaassa valmistettu. Avaimet käteen -toimitus oli myös plussaa ja se, että sai itse päättää rakennuksen valmiusasteen ja aitan värityksen”, perustelee Riitta.

Sujuvaa toimintaa suunnittelusta toimitukseen saakka

Riitta ja Ari valitsivat Elliida-aitan, jonka oli tarkoitus tulla mökkitontille lähelle rantaa. 13-neliöistä Elliida-mallia pienennettiin neliöllä.

”Muutos oli järkevä rakentamismääräysten kannalta: kun pienensimme aittaa 12 m2:n kokoiseksi, meidän ei tarvinnut hakea rakennuslupaa ja saimme sijoittaa aitan mahdollisimman lähelle rantaa. Tällöin riitti, että teimme toimenpideilmoituksen”, Ari sanoo.

Lisävarusteluina Elliida-aittaan tuli sähköistys, eristepaketti sekä kaikki maalaukset sisältä ja ulkoa.

”Kysyimme myyjältä mahdollisuutta saada myös ikkunat ja ovet tehdasmaalattuina, mikä onnistuikin kohtuullisella hinnalla. Se oli iso plussa”, Riitta sanoo.

”Aittaan tuli paljonkin muutoksia tilauksen jälkeen, kun yksityiskohtia viilattiin. Ne saatiin hoidettua joustavasti ja nopeasti. Laitoimme vain viestiä tai soitimme, niin asia hoitui tai Joro-Huviloilta palattiin asiaan heti selvittelyjen jälkeen”, Ari lisää.

Kun suunnitelmien mukainen aitta sitten alkoi valmistua Joro-Huviloiden tehtaalla, tieto kulki näppärästi tuleville omistajille.

”Avoimuus oli mukana koko prosessissa. Meille tuli väliaikatietoja ja kuvia siitä, miten aitan valmistuminen etenee”, Riitta sanoo.

”Itsellemme jäi vain perustusten teko. Joro-Huviloilta tuli hyvä ja tarkka perustusten mittakuva. Toimitus tuli sovittuna ajankohtana aamulla klo 8, ja klo 9 aitta oli jo täysin käyttövalmis. Kuski hoiti hommansa hyvin ja ammattitaitoisesti”, Ari jatkaa.

Uuden aitan omistajien on helppo hymyillä

Jo aittaa suunnitellessaan Riitta ja Ari näkivät mielessään, että Elliida-malli sopii täydellisesti heidän mökkiympäristöönsä. Nyt kun aitta on paikallaan rannassa, odotukset ovat täyttyneet.

”Aitta istuu harvinaisen hyvin miljööseen ja on malliltaan juuri sopiva. Koko projektista Joro-Huviloiden kanssa jäi hyvät kokemukset. Sen haluamme erityisesti mainita, että Joro-Huviloiden myyjä Ville hoiti hommansa tosi hyvin. Ja jos hän ei jotain tiennyt, niin hän selvitti sen.”

”Oli ihanaa, että aitan hankkiminen onnistui näin helposti valmistoimituksena. Olemme rakennuttaneet kaksi omakotitaloa, joten kokemusta meillä rakentamisesta kyllä on, mutta nyt emme vain jaksaneet lähteä siihen. Tuon kokemuksen ansiosta pystyimme kuitenkin objektiivisesti vertailemaan eri toimijoita” Riitta sanoo.

Riitalta ja Arilta lähtevät vahvat suosittelut Joro-Huviloista muillekin.

”Kyllä varmasti suosittelemme. Hyvää oli se, että tuotteet ovat pitkälle räätälöitävissä, homma toimii ja rakennukset tulevat käyttövalmiina. Samoin kotimaisuus ja luotettavuus ovat plussaa. Joro-Huvilat vaikutti kaikin puolin rehdiltä ja reilulta. Olemme jo harkinneetkin, että jos tarvetta lisärakennuksille tulee, niin olemme taas yhteydessä Joro-Huviloihin.”

Vaikka syksy on jo pitkällä, mökki sekä uusi aitta kutsuvat majoittujia vielä useamman kerran tämän vuoden puolella.

”Nytkin olemme tulevana viikonloppuna menossa mökille. Harkitsemme myös joulun viettoa siellä, jolloin aitalle on varmasti käyttöä. Aitanhan saa lämpöiseksi, kun laittaa lämmöt päälle. Ihan jäätävimmillä pakkasilla lämpö ei ehkä riitä, mutta periaatteessa aitta on talvilämmin”, Ari sanoo.