Käyttövalmis aitta säästi Matin itse rakentamisen vaivalta

Hyvin varusteltu, valmiiksi pintakäsitelty, eristetty ja sähköistetty Joro-Huviloiden Tähkä-aitta täydentää Matti ja Helena Riikosen mökkimaisemaa Etelä-Savossa, Jäppilässä.

Taimia ostamassa

Matti ja Helena Riikonen päätyivät taimiostoksilla käynnin ansiosta hankkimaan Joro-Huviloilta käyttövalmiin aitan mökkitontilleen Jäppilään keväällä 2016. Aivan heräteostoksesta ei ollut kuitenkaan kysymys, vaan tarkemmin sanottuna tällä tavalla tilanne eteni:

”Olin jo rakentanut mökkiympäristöön rantasaunan ja ulkorakennuksen. Kun polviniveleni alkoivat temppuilla, huolestui vaimoni, että kohta en enää pääse kiipeämään parvelle. Hän esitti, että rakentaisin vielä aitan. Se kuitenkin jäi. Kävi nimittäin niin onnekkaasti, että käydessämme Huutokosken taimistolla ostoksilla huomasin Joro-Huviloiden pihassa valmiita rakennuksia”, Matti selventää.

”Pyörähdin katsomassa rakennuksia, ja siitä asia lähti etenemään. Joro-Huviloiden aitta vaikutti näppärältä ja siihen mahtui sopivasti kaksi sänkyä. Ville Joro-Huviloilta kävi katsomassa paikan, johon aitta meillä tulisi, ja sitten päästiin hieromaan kauppoja”, Matti kertoo.

Riikoset valitsivat hyvin varustellun Tähkä-aitan, jossa on katettu terassi ja kaiteet, eristyspaketti sekä sähköistys. Aitta toimitettiin valmiiksi maalattuna. Kokoa aitalla on 10 m2, ja kuisti mukaan laskettuna 16 m2.

”Ei ole mittään moitteen sijjaa”

Toukokuun puolessa välissä tehdystä ostopäätöksestä kului muutama kuukausi siihen, kun aitta toimitettiin valmiina mökkitontille.

”Kyllä se valmistui aika nopeasti. Heti piti aloittaa pohjatyöt. Loppukesästä ehdimme vielä muutaman yön nukkuakin uudessa aitassa. Hyvä siellä oli köllötellä”, Matti sanoo.

Riikoset ovat tyytyväisiä yhteistyöhön Joro-Huviloiden kanssa. Matti ilmaisee asian savolaisittain näin:

”Sehän meni ihan pois poikkeen. Kaikki meni niin kuin oli luvattu. Joro-Huviloilla on reippaita nuoria miehiä, kyllä se homma kävi. Ei ole mittään moitteen sijjaa.”

Suosituksia toiselle puolelle Suomea

Matti rakensi aittaan vielä portaat ja lisää kuistitilaa, jota on nyt kolmella seinustalla. Lopputulos on kaiken kaikkiaan oikein onnistunut, ympäristöön sopiva ja käytännöllinen.

”Aitta on hyvännäköinen, ei voi moittia. Se on maalattu turvemaalilla ja sopii kangasmaisemaan hyvin. Aggregaatilla aittaa pystyy lämmittämään niin, että siellä voi nukkua viileämmälläkin säällä.”

Matti on jo ehtinyt suositella Joro-Huviloita muutamalle tutulleen. Tänä kesänä toisella puolella Suomea asuvat tuttavatkin pääsevät katsomaan Riikosten uutta aittaa paikan päälle. Käyköhän siinä samoin kuin Matille kävi Joro-Huviloiden rakennukset viime keväänä nähtyään?