Käyttövalmiina toimitettu mökin laajennus

Joro-Huvilat valmistaa käyttövalmiina jopa mökkien laajennukset mahdollisuuksien mukaan. Korpelaisten mökki sai tällä tavalla 20 m2 lisätilaa sekä lisäksi uuden valmissaunan poispuretun tilalle.

Apua kosteuden ja muurahaisten aiheuttamiin tuhoihin

Korpelaisen perheen 1980-luvulla rakennettu mökki Leppävirralla tarvitsi osaavan hirsirakentajan apua, sillä isot hevosmuurahaiset olivat ottaneet sen hampaisiinsa – ja itse asiassa nakerrelleet sitä jo ainakin vuosikymmenen ajan.

”Huomasimme muurahaisten aiheuttamat vauriot noin kymmenen vuotta sitten ja etsin jo silloin paikallista hirsirakentajaa, joka osaisi korjata niitä. Vertailin rakentajia, mutta remonttia ei kuitenkaan silloin tullut tehtyä. Nyt minulla oli edelleen Joro-Huviloiden entisen yrittäjän, Jari Purhosen numero tallessa ja kokeilin, tavoittaisiko hänet vielä siitä. Se onnistui, ja sovimme tapaamisen siltä istumalta”, kertoo Paula Korpelainen.

Alkuperäisessä mökkirakennuksessa oli sauna sekä tuvan puoli. Erityisesti saunaosio oli kärsinyt kosteudesta, ja sen myötä lahonnut puu houkutteli muurahaisia. Joro-Huviloiden ja Joro-Kiinteistöjen kanssa mökki päätettiin korjata perusteellisesti, ja samalla oli hyvä hetki myös laajentaa sitä.

Lämpimämpi tupa, kaksi uutta makuuhuonetta ja sauna

Suunnitelma korjaus- ja laajennustöistä tehtiin vuodenvaihteessa 2016–2017, ja maaliskuun alusta töitä mökkitontilla päästiin aloittamaan. Vanha mökki vaati paljon purkutöitä ennen kuin uutta päästiin tekemään.

”Purkutyöt osoittivat, että korjattavaa oli enemmän kuin osasimme odottaakaan. Vanha rakennus oli tehty väärin eikä se vastannut nykyisiä standardeja. Sauna oli niin huonossa kunnossa, että se purettiin mökin yhteydestä kokonaan pois ja hankimme sen tilalle Joro-Huviloilta erillisen valmissaunan”, Paula kertoo.

Mökkiin tuleva laajennusosa valmistui Joro-Huviloiden tehtaalla niin pitkälle kuin mahdollista. Työmaalla tehtäväksi jäivät vain liitostyöt eli holvin eristäminen, sauman pellitys, sähköjen kytkentä ja sisäliitoksen listoitus. Myös mökin vanhaan osaan tehtiin päivitystä Korpelaisten toiveiden mukaan.

”Uuteen osaan valmistui kaksi makuuhuonetta. Halusimme samalla koko mökkiin lisää eristystä, että saamme mökin käyttöön aiemmin keväällä ja myöhemmin syksyllä”, Paula perustelee.

”Suunnitelma myös eli matkalla toiveidemme mukaan. Kun sanoin, että olisipa kiva, jos mökin vanhan osan ikkuna olisi vielä matalammalla, niin Jari muutti tilausta ja tupaan tehtiin isommat ja leveämmät ikkunat järvimaiseman ihailua varten”, Paula kertoo.

Kesän korvilla mökkitontille saapui Joro-Huviloiden toimittama mökin laajennusosa sekä käyttövalmis harjakattoinen Sanni-sauna. Joro-Kiinteistöt huolehti vuorostaan laajennuksen yhdyskohdan viimeistelystä. Juhannuksen tienoilla koko urakka oli valmis.

Luottamusta ja joustoa yhteistyössä

Korpelaisen perhe sai uudistetun mökin ja saunan käyttöönsä mukavasti kesälomaksi.

”Kaikki meni hienosti ja olemme olleet lopputulokseen oikein tyytyväisiä – se on tosi hyvä. Saimme näyttelykappaleena toimineen saunan edullisesti, se lämpiää nopeasti ja tuulettuu hyvin. Mökissä on nyt raikas tuoksu ja siistin näköistä. Käytännöllisesti katsoen siitä tuli kuin uusi”, Paula kuvailee.

”Vietimme kesäloman uusissa tiloissa ja laitoimme myös ulkoalueen kuntoon. Luotan siihen, että kosteusongelmia ei mökkiimme enää tule. Entisen saunaosan tilalla on nyt keittiö, jossa on vesipadan ja kiukaan kohdalla uuni. Muuri ja hormit ovat pystyssä edelleen, mutta saunan vanhat puuosat purettiin kokonaan pois. Tuvan puolelta on ovet pieniin makuuhuoneisiin.”

Korpelaisten mielestä yhteistyössä Joro-Huviloiden kanssa oli mukana luottamus ja sopivasti myös joustoa.

”Kaikki toimi eikä tarvinnut missään kohtaa pelätä, että tulisi huijatuksi tai narratuksi. Sopimukset pitivät alusta loppuun, ja kun meillä oli maksuerien kanssa tiukkaa, saimme nekin sovittua lyhennettäväksi osissa. Kaikki meni hienosti ja olemme olleet tosi iloisia yhteistyöstä. Joro-Huviloiden ja Joro-Kiinteistöjen hyvien yhteistyösuhteiden ansiosta saimme myös sorat ja betonit edullisesti paikallisilta tahoilta”, Paula kertoo.

”Voin ilman muuta suositella Joro-Huviloita, jos se näin hyvin menee. Jopa Jari itsekin totesi, että täytyy sanoa, että hyvä tuli!”