Joro-Huvilat toimitti Lapin perheelle pihasaunan

”Nelisen vuotta sitten etsimme kovasti taloa puolisoni kanssa, mutta oman rakentaminen ei kiinnostanut kiireisen arjen keskellä. Olin iltakävelyllä, kun jostain leijaili vieno savun haju nenään. Samassa mieleen iski haave, että siihen talon pihaan pitää saada pihasauna. Siitä se ajatus lähti itämään”, kertoo Jousia Lappi.

Joro-Huvilat toimitti Ylöjärvellä sijaitsevan omakotitalon pihaan modernin pihasaunan, jonka saunakamari toimii myös vierashuoneena. Mutta annetaanpa Jousian kertoa itse tarkemmin.

Pihasauna valmiina pakettina

”Löysimme ensin sopivan talon, jossa oli suojaisa tontti. Siinä kohtaa asia alkoi konkretisoitua. Vertailimme eri toteuttajia ja huomasimme nopeasti, että perinnesaunoja oli tarjolla aika paljon. Halusimme kuitenkin modernin mallin, joka sopi ulkoasultaan talomme kanssa yhteen.”

”Hankimme saunan valmistoimituksena. Se tarkoitti, että sauna tuotiin ylileveänä kuljetuksena pihaan ja nostettiin perustuksilleen. Sisäpuolen isot pinnat oli käsitelty valmiiksi, mutta teimme itse esimerkiksi ikkunanpuitteiden ja ulkoseinien pintakäsittelyt ja vastaavat. Se oli meille hyvä kompromissi – työ toki vei vähän aikaa, mutta säästimme siinä selkeästi. Mielestäni tässä Joro-Huvilat tarjosi hyviä vaihtoehtoja toimituksen räätälöintiin”, Lappi laskeskelee.

”Joro-Huviloiden malliston lisäksi myös hinnoittelu oli selkeä ja uskottava. Oma kokemukseni on, että suhteessa toimitukseen ja sen laatuun heidän hintansa oli kohdallaan. Bonuksena toki toimii se, että saunan lisäksi saimme samalla vieraille tilaa ja paikka, johon mennä saunomaan – ei siis pelkästään saunaan.”

Saunomisesta tuli rentouttava viikonloppurituaali

”Pihasauna on selkeästi vastannut myös mielikuvia. Kyllä siinä lauantaisaunassa saattaa äkkiseltään mennä muutama tunti, kun ottaa rauhassa muutamat löylyt ja käy vilvoittelemassa. Kun ilmalämpöpumppu pitää tuvan lämpimänä, pihasauna on mukava myös viileämpään aikaan”, Jousia kertoo.

”Tässä on reilu vuosi nyt saatu nautiskella pihasaunan löylyistä ja tämä on kyllä vastannut tosi hyvin meidän ajatuksia. Olen myös todella tyytyväinen Joro-Huviloiden työn jälkeen ja laatuun.”

Lataa ideakuvasto ja inspiroidu oman hirsimökin tai saunan hankintaan

Lataa ideakuvasto ilmaiseksi käyttöösi ja aloita oman rakennuksesi suunnittelu!

Lataa ideakuvasto