Elliida-saunamökistä riittää iloa koko serkkujoukolle perheineen

Hämeenlinnassa mökkeilevä serkusporukka hankki Elliida-saunamökin yhteiseen käyttöön. Joro-Huviloista heille jäivät mieleen hyvä hinta-laatusuhde, joustava toimitus ja odotukset ylittänyt palvelu.

Uusi saunamökki vanhan tilalle

Syyskuussa 2018 taas yksi Elliida-saunamökki löysi paikkansa Suomen kauniilta rannoilta, tällä kertaa Hämeenlinnasta. Saunojia siellä riittää enemmänkin, sillä omistajina on kokonainen serkusjoukko.

”Isovanhempiemme kesämökki siirtyi yhteisomistukseen meille viidelle serkukselle, ja lisäksi mukana ovat jokaisen puolisot ja perheet. Tilaa tarvitaan varsinaisen mökkirakennuksen lisäksikin, ja sen takia halusimme sellaisen saunamökin, jossa mahtuu yöpymään tarpeen tullen”, kertoo Minna Joronen.

Uuden saunamökin hankinta tuli ajankohtaiseksi, kun vanha saunarakennus jouduttiin purkamaan pois kosteusvaurioiden takia.

”Vanha sauna oli rakennettu 60-luvulla, ja se purettiin edellisenä syksynä. Siitä projektimme lähti liikkeelle. Vertailimme monia eri hirsirakennustoimittajia ja Joro-Huviloiden kokonaisuus vaikutti parhaalta. Ominaisuuksiltaan valitsemamme Elliida-saunamökki oli vastaavanlainen kuin kilpailijan kalliimpi tuote, joten hinta-laatusuhde oli hyvä”, Minna perustelee valintaa.

Joustava ja kuljetusta myöten onnistunut valmistoimitus

Saunamökki oli serkusporukan toiveisiin sopiva lähes sellaisenaan, mutta joitakin muutoksia siihen kuitenkin vielä tehtiin suunnitteluvaiheessa.

”Alkuperäiseen malliin nähden vaihdoimme tuvan ja saunan paikat keskenään. Yksi pieni takaikkuna myös poistettiin, mutta pienillä muutoksilla päästiin. Lisävarusteina otimme saunamökkiin lämpöhaapalaudepaketin, tuvan eristyspaketin ja tuvan sekä saunan sisäseinien käsittelyt”, Minna kertoo.

Alun perin serkuksilla oli visio saunamökin toimituksesta jo kesäkuussa, mutta aikataulu venyikin syksylle.

”Oma prosessimme oli aika hidas, kun neuvottelimme päätöksistä viiden henkilön kesken. Alkuvuodesta teimme ostopäätöksen, sitten haimme rakennuslupaa ja saimme sen toukokuussa, perustusten teko aloitettiin kesän alussa ja siinä meni syksyyn asti. Kun kaikki oli valmista, Joro-Huvilat toimitti rakennuksen noin kahdessa viikossa. Heidän puoleltaan palvelu oli joustavaa, vaikka aikataulu myöhästyikin meidän takiamme”, Minna sanoo.

Minna oli paikalla, kun saunamökki toimitettiin mökkitontille, ja myös se jäi hänen mieleensä hyvin hoidettuna juttuna.

”Saunamökin tuonut kuljetusliikkeen kaveri oli taitava. Tie perille on pieni ja mutkainen, joten kyllä siinä jännitettiin, miten käy ja osuuko rakennus puihin. Hyvin se kuitenkin meni.”

”Ihmiset ja palvelu olivat parasta”

Minna suosittelee mielellään Joro-Huviloita koko porukan puolesta.

”Juu, ehdottomasti. Ei minulle tule mieleen mitään negatiivista. Itse en ole rakennusalan ekspertti, joten oli tärkeää, että saimme hyvää palvelua ja Joro-Huviloiden kanssa oli helppoa kommunikoida. Saimme heiltä esimerkiksi perustusten tekoon liittyen tarkempia mittoja ja ohjeistuksia, mikä oli enemmän kuin osasimme odottaa ja suureksi avuksi meille. Ihmiset ja palvelu olivat parasta yhteistyössä Joro-Huviloiden kanssa.”

”Kommunikointikin toimi hyvin, vaikka emme välimatkan takia kasvotusten päässeet juttelemaan. Sähköpostitse ja puhelimitse olimme sujuvasti yhteydessä.”

Vaikka nyt ollaankin jo pitkällä syksyssä, uusi sauna pääsee vielä testiin ennen talven tuloa.

”Sen olen jo ehtinyt todeta, että saunamökki näyttää hyvältä. Olemme lähiaikoina vielä menossa mökkitalkoisiin laittamaan mökkiä talviteloille, ja silloin on tarkoitus myös saunoa. Tähän mennessä olen ollut kyllä tyytyväinen hankintaamme”, Minna toteaa.

Ensi kesäksi serkusporukalle jää vielä hoidettavakseen ulkomaalaus, mutta suojakäsittelyn ansiosta saunamökki pärjää hyvin talven yli. Myös rappuset terassille on vielä tarkoitus rakentaa. Sitten edessä on monia antoisia mökkeily- ja saunomisvuosia.