Elliida-kesäkeittiössä kelpaa kestitä vieraita

Joro-Huviloiden kesäkeittiö ei välttämättä ole pelkästään ruuanlaitto- ja ruokailutila, vaan yhtä hyvin se toimii vaikka majoitus- tai säilytystilanakin – kuten tämä Huittisiin toimitettu Elliida-malli.

Elliidan hankkiminen oli helppo päätös

Yksi kesän 2020 aikana valmistuneista Joro-Huviloiden hirsirakennuksista toimitettiin Huittiisiin, Seppo Äärelän kotipihaan. Käyttövalmis Elliida-kesäkeittiö löysi paikkansa takapihalta ja istuu ympäristöön mainiosti.

Ajatus piharakennuksen hankkimisesta lähti liikkeelle lisätilan toiveesta vieraita varten.

”Rupesimme etsimään sellaista tilaa, jossa voisi vieraita vähän syöttää ja viettää iltaa. Avovaimo löysi Joro-Huviloiden Elliida-kesäkeittiön netistä. Se vaikutti valmiilta paketilta, hirrenpaksuus oli sopiva ja lämpöeristeet riittävät. Kun hintakin oli hyvä, ei tarvinnut sen enempää miettiä”, Äärelä perustelee valintaa.

Kesäkeittiö on nyt osa pihakokonaisuutta

Rakennusta varten kunnalta tarvittiin toimenpidelupa, ja sen hakeminen sujui ilman ongelmia.

Heinäkuussa kesäkeittiö sitten toimitettiin pihaan valmiiksi sähköistettynä, eristettynä ja katetulla terassilla sekä kaiteilla varustettuna, ja nostettiin paikalleen perustusten päälle.

Äärelä hoiti itse rakennuksen ulkopintojen käsittelyn ja rakensi lisäterassin kesäkeittiön oman terassin jatkoksi.

”Meillä on rinnepiha ja melkeinpä koko piha on terassia, yhteensä 170 neliötä kolmessa eri tasossa”, Äärelä tarkentaa.

Terassia pitkin uudelta kesäkeittiöltä on mukava reitti talolle, joka on vain 10 metrin päässä.

13 neliömetrin kokoiseen kesäkeittiöön mahtuu ison, kahdeksan hengen ruokapöydän lisäksi levitettävä sänky, joten tulevien illanistujaisten jälkeen rakennuksessa voi myös yöpyä.

”Tila lämpiää öljykäyttöisellä patterilla. Lämmin lisätila on käytännöllistä siksikin, että saamme sinne esimerkiksi pihatuolien päälliset talteen talveksi”, Äärelä sanoo.

Ystävätkin innostuivat tilaamaan hirsirakennuksen

Hirsirakennuksen hankkimiseen Joro-Huviloilta Äärelä ja hänen avovaimonsa ovat erittäin tyytyväisiä, samoin kuin lopputulokseenkin.

”Rakennus vastaa täysin sitä, mitä ostettiinkin. Meillä ei ole minkäännäköistä valittamista”, Äärelä kiteyttää fiiliksensä.

”Yhteistyöstä jäi tosi hyvät kokemukset. Rakennuksesta löytyi sellainen vika, että ikkunanvalmistajalta oli jäänyt tiivisteitä puuttumaan. Kun soitin Joro-Huviloiden toimitusjohtajalle tästä, asia hoitui kuntoon kahden päivän sisällä.”

Parhaiten tyytyväisyydestä kertoo varmasti se, että Äärelä on jo suositellut Joro-Huviloita ystävilleen.

”He kyselivät, mistä meidän rakennuksemme on lähtöisin, ja nyt he ovat jo tilanneetkin oman mökin Joro-Huviloilta”, Äärelä jatkaa.

Maalausalan ammattilaisena Äärelä on erityisen tyytyväinen oman kesäkeittiönsä väritykseen.

”Se onnistui yli odotusten ja sopii maisemaan tosi hyvin.”