Elliida-kesäkeittiö on huvila oman pihan perällä

Salossa asuvia Kaskeloita ei mökille matkustaminen rasita, sillä Joro-Huviloiden valmistama Elliida-kesäkeittiö toimii loistavasti kesämökkinä oman paritalon pihassa.

Huvimajaideasta liikkeelle

Salolainen Erkki Kaskela vaimoineen alkoi syksyllä 2014 suunnitella huvimajatyyppisen rakennuksen hankkimisesta kotipihalleen.

“Näimme erään huonekaluliikkeen pihassa huvimajan, ja sen innoittamana katselimme netistä vastaavanlaisia toteutuksia. Ihastuimme Elliida-kesäkeittiön kuvaan, ja vähän myöhemmin satuimme vielä näkemään sen omin silmin myyntinäyttelyssä”, kertoo Erkki projektin alkuvaiheista.

“Pyysin tarjouksia vastaavasta paketista noin kymmeneltä eri toimittajalta, mutta sain vain kaksi tarjousta. Toiselta näistä olisi saanut käytännössä vain puukasan sillä hinnalla, jolla Joro-Huviloiden Topi lupasi käyttövalmiin rakennuksen, jossa on sähköistys mukana. Talvialennus laski vielä hintaa jonkin verran.”

Oikea väri löytyi omassa pihassa

Joro-Huviloiden Elliida-kesäkeittiö toimitettiin Kaskeloille helmikuussa 2015. Talvi oli suosiollinen perustusten tekijälle ja toimitus sujui suunnitelmien mukaan.

“Lunta ja pakkasta ei ollut paljonkaan, joten sain tehtyä kunnon perustukset mökille. Kun asennuksen aika koitti, rakennus tuotiin autolla pihaan ja saatiin hienosti nostettua paikoilleen naapurin puolta pihasta hyödyntäen”, Erkki kertoo.

Kesäkeittiö toimitettiin puuvalmiina eli rakennus oli muuten käyttövalmis, mutta sen pinta vaati vielä maalauksen.

“Se oli hyvä ratkaisu siinä mielessä, että saimme miettiä rauhassa maalivaihtoehtoja ja tehdä koemaalauksia. Lopputuloksesta tuli hyvä, ja väriksi valittiin lopulta sinertävän harmaa valkoisin ikkunanpielin. Teimme rakennuksen eteen vielä rappuset ja ison, 35 m2 kokoisen terassin, jolla on tilaa grillaamiseen”, Erkki kuvailee.

Aito hirsirakennus lompakolle sopivaan hintaan

Kaskelat ovat olleet oikein tyytyväisiä sekä yhteistyöhön Joro-Huviloiden kanssa että uuteen kesäkeittiöönsä, joka toimii käytännössä huvilana omassa pihassa.

”Kyllä koko homma meni ihan nappiin, ja tuote on hinta-laatusuhteeltaan tosi hyvä. Kyllähän kaikkea myydään ns. hirtenä, mutta tämä on kunnon tavaraa eikä mitään lautaa. Tämä paketti on enemmän kuin järkevä, ja sähkötkin saatiin vielä samaan kokonaisuuteen”, Erkki toteaa.

”Palvelukin oli esimerkillistä. Olen ammatiltani isännöitsijä, ja olen tavannut työni kautta monenlaista myyntitykkiä. Joro-Huviloiden palveluun ja tuotteeseen olen tosi tyytyväinen. Myös reklamaation käsittely toimi hienosti. Kun asennuksessa kävi pieni haveri ja reunapelti vahingoittui hiukan, Joro-Huviloiden Topi laittoi heti uudet pellit tulemaan.”

Elliidasta on muotoutunut Kaskeloille kesämökki, jonne on matka on lyhin mahdollinen.

”Omalle pihalle tuleva rakennus oli paras ratkaisu. Minulla on työn puolesta niin paljon kiirettä ja hässäkkää, että en halua körötellä mökille pitkiä matkoja. Tämä on meidän mökkimme, jolla voimme rentoutua ja ottaa aurinkoa terassilla.”

elliida nosto2 elliida paikoillaan 1 elliida paikoillaan 2