Oma pihasauna käy kesämökistä

Joro-Huviloiden valmistamassa saunamökissä Vesilahdella arkihuolet unohtuvat. Kesämökkitunnelman voi todistetusti saavuttaa myös omalla pihalla, vaikka keskellä talvea!

Nopea talvitoimitus

Vesilahdessa asuvat Anna Angervo ja Janne Pesonen olivat jo kauan miettineet puulämmitteisen saunan hankkimista pienen sähkösaunansa tilalle. Syksyllä 2015 kodin kylpyhuonetilojen remontoinnin yhteydessä vanha sauna purettiin pois, ja oli ajankohtaista alkaa etsiä pihasaunan toimittajaa.

”Lähetin tarjouspyyntöjä monelle saunoja valmistavalle yritykselle, ja useista niistä ei lupauksista huolimatta koskaan otettu yhteyttä. Joro-Huviloista sen sijaan vastattiin heti viestiini ja asiaa alettiin viedä aktiivisesti eteenpäin”, kertoo Anna projektin alkuvaiheista.

Uuden saunan saamista ei tarvinnut odottaa seuraavaan kevääseen, sillä Joro-Huviloiden hirsirakennukset voidaan toimittaa yhtä hyvin talvitoimituksenakin.

”Sanoin, ettei saunamökillä ole hengenhätä, mutta silti kaikki tapahtui aikamoisella vauhdilla. Saimme myös Vesilahden kunnalta nopealla aikataululla rakennusluvan. Paikalliset rakentajat tekivät Joro-Huviloiden ohjeiden mukaan rakennukselle pohjan ennen maan jäätymistä, jotta saunamökin toimitus onnistuu talvella.”

Tilaa saunomiseen ja vieraiden majoittamiseen

Pariskunta Angervo-Pesonen valitsi Joro-Huviloiden mallistosta Elliida-saunamökin, jota vielä suurennettiin heidän toiveidensa mukaan niin isoksi kuin se oli kuljetuksen huomioon ottaen mahdollista.

”Halusimme takkatuvan puolelle lisätilaa mahdollisimman paljon. Kevyt takka sisältyi toimitukseen, ja lisäksi mökissä on sähköpatterit. Olemme käyttäneet takkatupaa muutaman kerran vierashuoneenakin, ja se toimii siinä tarkoituksessa erinomaisesti.”

Sauna toimitettiin loppuvuodesta 2015 sopivasti ennen joulua.

”Pääsimme joulusaunaan uuteen pihasaunaamme. Sen jälkeen sauna onkin ollut aktiivisessa käytössä, ja takkatupa toimii vilvoitteluhuoneena”, Anna kertoo.

”Saimme juuri sitä, mitä halusimme”

Uuden saunan omistajat ovat tyytyväisiä Joro-Huviloihin saunamökin toimittajana sekä erityisesti saunamökkiin.

”Joro-Huviloiden kanssa asiointi oli helppoa. Heihin sai aina hyvin yhteyden, ja mahdollisiin ongelmiin sai aina vastauksen. He suhtautuivat kaikkeen asiantuntevasti ja auttaen”, Anna kuvailee.

”Olemme olleet erittäin tyytyväisiä myös saunamökin laatuun ja tasoon. Vaikka olimme alun perinkin ostamassa hyvää, yllätyimme silti positiivisesti. Joka kerta, kun istumme löylyssä, olemme tyytyväisiä siitä, että ryhdyimme tähän projektiin.”

”Parasta kaikessa ovat erinomainen saunamökki ja tunnelmallinen takkatupa. Ne ovat juuri sitä, mitä halusimme. Vaikka sauna on kodin yhteydessä, saunaan meno on kuin kesämökille menisi. Arkihuolet unohtuvat, vaikka matkaa on vain 20 metriä.”